Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '10

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Kimliklerimiz...

Kimliklerimiz...
 

Kadın, Erkek, Müslüman, Ateist, Türk, Kürt, Avukat, Öğretmen, Evli, Bekar, Anne, Baba, Karadenizli, Egeli... en çok hangi kimliğiniz sizin için önemli ve hayatınızda daha belirleyici?

Bu soruya her ne cevap verirseniz verin, verilecek cevap diğer alternatifleri gölgede bırakacaktır. Dolayısıyla soru her ne kadar tartışmaya yönelik olarak düşünülmüşse de, cevap seçenekleri yönlendiriciliğiyle insanın potansiyelini daraltmaktadır.

Örneğin bir çocuğa anneni mi daha çok seviyorsun babanı mı sorusu gibidir bu tür sorular, aslında annesini ve babasını biri diğerinden daha çok olmamak üzere de sevebilir bir çocuğun yüreği...

Ya da yine gardorubundaki hangi kıyafeti daha çok seviyorsun sorusu gibi düşünülebilir. Her kıyafetin daha çok yakışacağı ortamlar söz konusudur yaşantımızda... Nasıl ki pikniğe giderken balo kıyafeti bir seçenek değilse, milli maçta avukat kimliğimizin bir önemi yoktur ya da çocuğumla saklambaç oynuyorsam Karadenizli veya Egeli olmamın da bir anlamı yoktur.

Soruya daha açık cevap verecek olursak; ben sahip olduğum her kimliğimi seviyorum ve her biri benim için ayrı ayrı değerli... ama yerinde ve kararında...

Sevgiler...

 
Toplam blog
: 64
: 810
Kayıt tarihi
: 07.07.10
 
 

www.ibrahimkayral.com ..