Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '17

 
Kategori
İnançlar
 

Kimse kimsenin "kutsalına" sövmesin!

Kimse kimsenin "kutsalına" sövmesin!
 

internetten alınmıştır


Müslümanın öteki inanç sahiplerinin "kutsallarına" karşı temel duruşunu Kur'an şöyle ifade eder:"Onların, Allah’ı bırakıp tapındıklarına sövmeyin, sonra onlar da haddi aşarak, bilgisizce Allah’a söverler. Böylece her ümmete yaptıklarını süslü gösterdik. Sonra dönüşleri ancak Rablerinedir. O, yapmakta olduklarını kendilerine bildirecektir." En'am108
 
Şurası kesin ki, paganist düşünce yani putperestlik inanç fanatizmi bakımından tevhidi din ehlinden çok daha ileri çok daha keskindir...
 
Putperest inançlar, kutsallarını (tanrılarını) somutlaştırdığı için, onlara tam anlamıyla dokunulmazlık sağlar, gerekirse kanunlar koyarak putlarına dokunanları cezalandırırlar.
 
Putperestlik nihai olarak dünya menfaatlerini amaçladığı için, putperestler, aslında tüm dünyevi arzularını yükledikleri putlarına dokundurmazlar...Çünkü puta dokunmak onların menfaatine dokunmaktır.
 
Bu durum tarih boyunca böyle olmuştur...Bugün de herhangi bir putperestin putuna laf edecek olursanız çok agresif, çok bağnaz bir tepkiyle karşılaşırsınız...Söylediğiniz tarihi gerçek olması falan hiç önemli değildir. Çünkü gerçekler onları ilgilendirmez, onları kendi fanatizmi ilgilendirir.
 
Nemrutlar, Firavunlar, Neronlar ve bunların çağdaşları için putlar birer iktidar payandasıdır ve mutlaka saygı duyulması gerekir... Bu yüzden peygamberlerle mücadele ettiler, onları öldürdüler... Çünkü peygamberler daima putçuların kurulu düzenini bozan sistemler getirdiler.
 
Putperest durup düşünmeyeceği için hemen karşı tepkiyi verir; senin de Peygamberin şöyle diyerek ya peygambere iftira atar, ya da işi ta Allaha sövmeye kadar getirir.
 
Kur'an'ın müminlere uyarısa bundandır ki tüm putperestlerin içine düştüğü cehalet onların ağzından küfre dönüşmesin..
 
Putçunun tapındığı nihayetinde bir insan bile olsa farketmez... O insan putlaştırıldıktan sonra insan olmaktan çıkmış tanrılaştırılmıştır... Bu yüzden o tarihi şahsiyetin insani yanlarını, zaaflarını da söyleyemezsiniz.
 
Putçular için, putun her hareketi kutsaldır, zaafları bile... Kur'an insanlara düşünmeyi akletmeyi emreder ama putçuluk düşünmeden kabullenmeyi, araştırmadan itaati emreder... Hem de bunu başkalarına da dayatır.
 
Kur''an, insanları inanma konusunda özgür bırakır; çünkü sonuçta dinin karşılığı nihai olarak öteki dünyadadır... Ama putçuluk kanunlarını koyar ve herkesi kendi putuna tapınmaya mecbur etmek ister, çünkü onun varı yoğu bu dünyadır.
 
Bu yüzden diyorum ki, toplumların huzuru için kimsenin putuna laf edilmemelidir... Cehalet kişiyi agresifleştirdiği için, putuna sövülen kişi -haşa- Allah'a peygambere sövecektir... Bu hem o çeyrek imanlıyı tamamen zındık yapacak, hem de toplumun huzurunu kaçıracaktır.
 
Sonuçta herkesin dini kendine değil mi?...Evet!...Ne Müslüman putperestin putuna laf etsin ne de putçu, Müslümanın Allahına peygamberine laf etsin...
 
Madem herkes kendi amelini güzel görüyor, sonuçta dönüş Allahadır ve hesapları görecek olan da odur!
 
 
 
 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..