Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '18

 
Kategori
Eğitim
 

Kimse Suçlu Doğmaz

Bir insan gibi ve nazikçe davrandım ama öğretmen gibi ise yorumladım. 

Kadın çok güzeldi, zarafetiyle birlikte ruhu da inceydi. Çekingen davranışları, onu hor görülme korkusuydu. Daha öncesinden bildiğim için ona sıcak, güler yüzle selam verip kucaklaştık. Son derece sevinç duyan bu kadına "çok güzelsin" diye ekledim. 

Hasta ve yalnızdı, onu ameliyat eden doktor iyimser davranıyor. Muayehanesinde iyileşinceye kadar konukluyor. Yemesini, masrafını kendisi karşılıyor. 
Kadınla, sıcak ilgilenmeme yaşlı babacan doktoru da hoşnut etmişti. Hatta 'ameliyatım var, bir saat sonra gelirim. Kız kıza takılırsınız   Günlerdir kadıncağız yalnızlıktan sıkıldı, iyi olur' dedi .

Kardeşimle biz bekledik .
Arkadaş gibi ilgilendik, güldük, konuştuk, sohbet ettik. İyi beslenemediğini tahmin ettiğim için karşıdan yemek istedik. Çekingen kadın, hem gurur yapıyor hem ilgimiz karşısında şaşkınlıkla mutludur. 

Bizi kendine yakın gördükçe hikayesini anlatıyor, bizde rahat soru sorabiliyorduk. 
8, 9 yaşlarında kendindeki değişikliği fark ediyor. 15 yaşında cinsel farklılığını netleştirmek istiyor. Aile onu tedavi etmek istese de  red  ediyor.  Evi terk edip, başka şehre kaçıyor. Cinsel tercihini yapan bu erkek çocuk artık kadın olmaya dönüşüyor. Toplumda dışlandıklarından iş bulmaları olanaksız, ki özel sektör kadınlara karşı yeterince temiz davranmıyorken, bir çoğu kerhane gibi iş sektörlerini işletiyorlar. ama eşcinsellere gelince iş vermezler çünkü namussuz olan sektör,  namusluluk taslıyorlar.  Eminim, çevre baskısından çekinmezseler,  eşcinselleri işe alırlar fakat cinsel olarak sömürürler bu şerefsizler. Genelde şerefli görünürler ya!

Bu kadın şimdi 27 yaşında. 
Zamanı geriye alabilse, asla böylesi  tercihi yapmayacağını konuşması arasında pişmanlıkla dile getiriyor. Yaptığı bu işi, onur verici olmadığını zira dönüşümünü tetikleyen, yani ilk onu tercih yaptıran kararın altında kendi hem cinsinden nefret ederek başlamıştır.  
Şimdi ise onunla birlikte olan adamın aşık olması, kadın için kurtuluş reçetesi  olarak, görmektedir. Şunu diyor umutla "evleneceğim , evimin hanımı olacağım "
İnsan olarak, onu ötekileştirip,  dışlamam haddim asla olmaz bilakis nazik davranırım. 
Öğretmen olarak ise derim ki :

Anne babalar;  Ne olur çocuklarınızı boş verip , ilgisiz bırakmayın !
Onları dışlayıp,  vaz geçmeyin ! 
Çocuklarınızı, güzünüz   gibi koruyun,  sizinle her şeylerini paylaşabilsinler ki  enlemlerinizi ona göre  alın !
Dışarının bataklığına ve  kucağına  çocuğunuzu itmeyin itmeyin! 
Anne babalar ;  Çocuklarınız için  iyi düşündüğünüz gibi dışarıdaki  bir çocuğa da  iyi düşünün ! 
Nitekim çocuğunuz ,  o  hor gördüğünüz   kadın,  erkek gibi de olabilir.  

Unutmayın lütfen
Hiç kimse günahkar doğmaz. 
Hiç kimse suçlu doğmaz.

Tuanna Güzel 
02. 08. 2018

 

 
Toplam blog
: 31
: 169
Kayıt tarihi
: 22.04.16
 
 

Sorgulamakla meşgulum, her şeyi sorguluyorum. İzmir / Eğitim ..