Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '14

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Kimsenin kazancında gözümüz yok...

Kimsenin kazancında gözümüz yok...
 

Görsel internetten alınmıştır.


Son günlerde meydana gelen iş kazalarının yoğunluğu ve ağır bilançoları tüm gözlerin  “İş sağlığı ve güvenliği” konusuna çevrilmesine neden oldu.

Bir gün Soma’dan facia haberi geliyor, diğer gün Ermenek’ten. Daha bu acıları unutmadan Antalya’dan, Ankara’dan çeşitli alanlarda iş kazaları maddi ve manevi kayıplarla beynimize ve yüreğimize bir hançer gibi saplanıyor.

İnsan sormadan edemiyor; Neden bu kadar çok iş kazası oluyor?

Acaba Türkiye Büyüdükçe mi bunlar göze batıyor, yoksa Türkiye büyürken sadece bazı kişileri büyüttüğü için mi bu kazalar artıyor?

Öyle ya, eşit bir büyüme olamıyorsa insanlarımız açısından ve azınlık taraf büyürken, çoğunluk ha bire küçülüyorsa, demek ki tek taraflı ve çoğunluğun hakkını gasp eden bir yapı var Türkiye’de.

Demek ki maliyeti düşürmek, kârı katlamak için iş güvenliği hep ihmal ediliyor. Yoksa nasıl izah edilebilir arka arkaya sıralanan tüm bu kazalar?

Hükümete kalsa tüm bunlar işin “fıtratında” var. Nedense hep zavallı, garibanların başına gelince işin fıtratı ön plana çıkıyor. Göstermelik bir tören, şehit ilanı ve bir lastik ayakkabı ile gönüller alınmaya çalışılıyor. Zavallı gariban insanımız boynunu büküp bakıyor, kader diyerek iç çekiyor.

Demek ki ölmek ve yaralanmak, yani acı fıtrat, hep zavallı garibanlara, çok kazanmak, bir eli yağda, bir eli balda yaşamak, yani ballı fıtrat da bazı seçkin kişilere tahsis edilmiş.

Kimsenin kazancında gözümüz yok ama insan kazanırken, kazanmasına katkı verenleri de kollar, kollamalı. En azından onların iş sağlığı ve güvenliğini düşünür. Sigortasız işçi çalıştırmaz, sendikalaşmaya karşı çıkmaz, işçinin tüm sosyal haklarını gözetir, yemeğini on beş dakikalık bir zamanda yemeleri konusunda baskı yapmaz, gelen müfettişleri iş yeriyle alakalı oluşabilecek olası olumsuz kanaatlerinden ötürü kafa kola almaz, işçilerimiz de insandır der, insan onuruna yakışır bir davranışla onların refahını yükseltir ve her türlü güvenliklerini sağlayacak tüm tedbirleri alır. 

Siz para kazanırken, işçileriniz canından olmasın!

Eminim işçisinin haklarını gözeten birçok işverenimiz vardır. Sözümüz işçilerin hakkını gözetmeyenlere. Sözümüz etkili denetim eksikliği nedeniyle de Devletimize…20 Kasım 2014

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..