Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kimyasal bağımlılıklar

Kimyasal bağımlılıklar
 

Sinir sistemimizde yer alan her düşünce özellikle duygu yüklü olanlar bedende çeşitli etkiler oluştururlar. Beyninizde herhangi bir sinirsel aktivite baş gösterdiğinde aynı etki doğrudan bedene yansır. Başka bir ifade ile beyin çevreden aldığı uyaranlara göre sinir sistemine emir verir ve böylelikle vucudumuzda çeşitli birtakım değişiklikler(kimyasal) olur.

Eğer bedeninizde kötü hisler oluşuyorsa  buna karşılık gelen bir nöropeptit ya da nörokimyasal var demektir. Özelikle depresif ruh hali uzun süredir devam eden kişilerin bedenleri bu negatif kimyasallara bağımlı hale gelmeye başlar. Çünkü hücreler tıpkı uyuşturucu müptelaları gibi çeşitli bir takım kimyasal bağımlılıklar geliştirirler. Bu kimyasal bağımlılıklar beyinden yayılan  elektromanyetik frekansları ya da enerjiyi etkiler.

Eğer hücreler belli bir kimyasala bağımlı hale gelmişse, karınlarını doyurmak ve tatmin olabilmek adına beyne baskı yaparlar. Örneğin kötü hissediyorum tatsızım çünkü (beyin muhakkak bir gerekçe bulacak) o yok bu yok, o öyle davrandı, bu böyle yaptı, o beni sevmedi gibi çoğaltılabilir. Kısacası bedeninizin titreşimleri hayatınızla ve kendinizle ilgili hangi tür verilere odaklanacağınız konusunda beyninizi sürekli domine eder. Çünkü bedensel titreşimler zihninizdeki baskın tutuma zorba bir şekilde müdahele etmeden duramazlar.

İşte bu yüzden yapılacak olan şey vucudunuza zevk veren kimyasalları salgılaması için azıcık çaba sarf etmektir. Doğru beslenme ve her gün yapılan fiziksel egzersizler mutluluk veren kimyasalların (seratonin ve endorfin gibi) salgılanmasında çok önemli rol oynarlar. Aşağıdaki beslenme listesi pozitif kimyasalları salgılamanıza yardımcı olacaktır.

Yeşil ve canlı sebze ve meyveler

Ceviz, çilek böğürtlen, muz, patates, bitter çikolata, portakal suyu

Soya, ketentohumu yağı, omega3, folik asit

B6, B12, E vitamini, demir

İletişim: akbas.ozge@gmail.com 

 
Toplam blog
: 42
: 1612
Kayıt tarihi
: 05.04.11
 
 

Uludağ Üni. İktisat Mezunuyum. Muhasebecilik, bankacılık gibi muhtelif mesleklerde çalıştıktan so..