Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '06

 
Kategori
Eğitim
 

Kına yakın!

Son günlerde televizyon haberlerindeki görüntüleri izlediniz mi? İzlediyseniz sanırım bir çok insanın da benim gibi tüyleri diken, diken olmuştur. Haberlere konu olan okullardaki görüntülerde, öğrenciler öğretmenlerinin sandalyelerine oturuyor, bazen bir itiş kakış yaşanıyor. Hatta bazen o kadar da ileri gidiliyor ki, iş öğretmenin pantolonunu indirmeye kadar varıyor

Siz öğretmen olacaksınız bin bir zorlukla kıt kanaat geçinmenize rağmen idealist bir şekilde, öğrencilerinize hala bir şeyler öğretme çabasında olacaksınız ve öğrenmesi gereken üç beş zibidinin sizi oyuncak haline getirmesine ses çıkaramayacaksınız .

Gerçi çıkarsanız sonuç değişir mi ?

Sanmıyorum. Bir süre sonra ya af çıkar, şartsız kurullar da imdadına yetişir ve o öğrenciler okullarından ellerini kollarını sallaya, sallaya mezun olurlar.

Kim suçlu; bence burada sadece öğrencilere bu davranışlarını suçunu yüklemek yanlış, suçlu çok daha fazla. Çuvaldızı her ne pahasına olursa olsun önce kendimize batırarak başlarsak...

Önce her kademeden, kendini yetiştirmeyip, çocuk, genç psikolojisinden anlamayarak, eğitimi bir tarafa bırakın, sadece kendi alanıyla ilgili bir şeyler öğretmeye çalışan yeteneksiz öğretmenler mi? Çocuklarına iyi bir eğitim veremeyip bırakın öğretmen olmasını sınıfta, her yerde kendisinden daha büyük olması bile bir saygı nedenidir insana büyüğüne saygıyı öğretmeyen aileler mi? Okullarda yaşanan en küçük olayda, en küçük kulak çekme ve bir tokat da bile, büyük bir işkence yapılmışçasına günlerce gaddar acımasız öğretmen edebiyatı yapan ve bu davranışlara pirim veren medya mı? Ya da AB uğruna neredeyse tüm disiplini kaldıran, koşulsuz aflarla çalışmadan sınıf geçmeyi sağlayan düzenlemeler çıkartarak ve dünyadaki meslektaşlarından çok farklı, komik bir ücrete mahkum ederek, onu seyyar satıcılığa, taksi şoförlüğüne muhtaç hale getiren, onu toplum önünde küçük duruma getirenler... Öğretmenlerin itibarı kalmadı. Her şeyi gitmişti bir tek onuru, sevdiği meslekte ara sıra dinlendiği bir sandalyesi vardı.

En sonunda onu da elinden aldınız ne diyelim KINA YAKIN!

 
Toplam blog
: 207
: 398
Kayıt tarihi
: 07.07.06
 
 

Ben Ankara'da yaşayan kendi halinde okur yazar  bir öğretmenim...     ..