Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '18

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Kınama

Kınama
 

Salih Arıkan


Geçenlerde evsiz bir engelli vurularak öldürüldü. Sokakta yaşayan ve otobüs duraklarında geceleyen bir engelli vuruldu. Otobüs durağında tekerlekli sandalyesi üzerinde küçük tüp ve eşyalarıyla görüntülendi.

Olayın iç yüzünü bilemiyoruz. Evde bakım ve kurum bakımını istemedi mi yoksa bizim bilmediğimiz farklı şeyler mi var ama şu günlerde bildiğimiz bir şey var engellilere yönelik suçlar artıyor. Ayrımcı uygulamalarda gözle görülür ölçüde bir artış var.

Bir görmeyen evkurda alış veriş yapmak ister imza atamayacağı söylenir yaptırılmaz. Bankalar ve noterlerde görmeyenlerden hala şahitle işlem yaptırılmaya devam ediliyor. Bir görmeyen karşıdan karşıya geçerken araba eziyor bilirkişi görmeyeni suçlu buluyor. izmirde Tramvay işitme engelli birini eziyor. Suçlu engelli gösterilmeye çalışıyor. İnsan hakları örgütlerinin bu olaylarda açıklaması yapması gerekmez mi insani duyarlılığı olduğunu iddia eden kurumlar niye olaylara müdahil olmaz. Onlarda mı çok işimiz var diyor.

Ben takipteyim gücümüz yettiği ölçüde kamuoyu oluşturmaya çalışacağız. Engellilere de şunu hatırlatıyorum. Haklı yâda haksız olmanız değil maalesef kamuoyu oluşturursanız baskı gurubu oluşturabilirseniz dikkate alınırsınız.

Salih Arıkan,Tel: 0506 514 96 93

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..