Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '08

 
Kategori
Güncel
 

Kınamak ve kına yakmak

Kınamak ve kına yakmak
 

İsrail tüm dünyayı hiçe sayan pervasız tutumunu sürdürüyor..

Gazze'den gelen bir füzesinin, bir vatandaşını öldürmesine karşılık olarak, sabi sübyan demeden yüzlerce filistinliyi öldürmekten çekinmiyor..

Bunun da kendileri için bir "hak" olduğunu en yetkili ağızlarından beyan edebiliyorlar üstelik..

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere, dünyanın tepkisi "kınama" dan öteye geçemiyor, bu acımasız "kital" e..

Filistinde bebekler öldükçe, İsrail yetkilileri başta olmak üzere, onların değişmez destekçilerinin bir yerlerine "kına yaktıklarına" şüphe yok..

Anlaşılan o ki, İsrail, tüm filistinlileri "yok etmeye" kararlı..

Filistini bitirdikten sonraki "nihai hedefleri" nedir acaba..?

İsrail siyonizminin "Arz-ı mevud" palavrasına fazlasıyla inandığı belli..Bu bakımdan, İsrail, filistini "kıra kıra" bitirse bile orda durmayacak...Arz-ı Mevud alanının bugün bütünüyle bir savaş alanı olduğu açık olduğuna göre, terörün kaynağının İsrail'in bu "vahşi ütopya" sı olduğu kesin..

İsrail, Gazze operasyonunu, Türkiye'nin Kuzey Irak operasyonu ile "eş zamanlı" yapıyor.Bununla muhtemelen Türkiye'yi susturmak istiyor.

Oysa, her şey bir yana, sadece hedef aldıkları kitle açısından birbirinden tamamen ayrı operasyonlar bunlar..İsrail doğrudan sivilleri hedef alıyor;yerleşim merkezlerini vuruyor..

Aslında bu gerçek, bir gerçeği de açığa vuruyor;İsrail'in çekintiği tek İslam ülkesi Türkiyedir.Aslında İsrail'e "haddini bildirecek" tek ülke de Türkiyedir.

Ne var ki, İsrail Türkiyede de "mütttefikler" bulmak konusunda politikalar yürüttü, yürütüyor...28 Şubat "kahraman"larının İsraille ittifakını ve bu ittifak dolasıyle tank yenileme projesinin İsraile verildiğini unutmuş değiliz..

Başbakan'ın dün yaptığı "sert" kınama da, İsrail pişkinliği için yeterli olmaz..Daha doğrusu Türkiyenin iç dengeleri, İsrail'e karşı güçlü bir "ders verme" yi engelliyor.

Hükumetin, İsrailin hukuk tanımaz tutumuna karşı daha "etkili" politikalar devreye koyması, bugün İsrail'e karşı gibi gözüken pek çok çevrenin tepkisini çekecektir.

"Ortadoğu coğrafyasında sadece iki "laik" ülke vardır;biri İsrail, biri Türkiye", söylemi aslında böyle bir amacın göz boyama argumanı olarak öne sürülüyor..Çünkü, Ortadoğu coğrafyasında gerçek manada tek "din devleti" varsa o da İsrailin ta kendisidir.Ama din "İslam" değil, "siyonizm" dir..(Bunu kadim Musevilikten ayrı tutuyorum)

Şurası açık bir gerçektir ki, İsrail dizginle

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..