Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '10

 
Kategori
Futbol
 

Kingston, ''Kocaman'a hakkımı helal etmiyorum'', Denizli Polat'a ''Serdar flaş transfer olur'' demiş

Kingston, ''Kocaman'a hakkımı helal etmiyorum'', Denizli Polat'a ''Serdar flaş transfer olur'' demiş
 

Transfer döneminlerinde ilginç transfer haberleri, spekülasyonları duyarız. Bunlar tüm takımlar, taraftarlar normal karşılar. Çoğu transfer haberlerinin gerçekleşmeyeceği bilinse bile yine de, lig başlayana kadar bütün bunlar bir renk, bir hoş seda olarak algılanır. 

Ama, artık neye hizmet etmeye çalışıyorlarsa, bazen haberleriyle arada işi farklı boyutlara taşıyanlar da maalesef çıkabiliyor...! 

HABER-1: Kingston, ''Aykut Kocaman'a hakkımı helal etmiyorum'' demiş... 

İlhan Söyler, Dünya Kupası oynanırken Kingston'ı aramış ve herhalde Türkiye de neler içinde ukte kaldı, kimlere hakkını helal etmiyorsun diye sormuş...! 

Kingston da '' Hocam Aykut Kocaman insanın yüzüne güler ama perdenin arkasında farklı bir görüntüsü vardır. Ona çok ama çok kızgınım. Hakkımı helal etmiyorum.” demiş. 

Bu söyleşiden Aykut Kocaman'ın iki yüzlü ve güvenilmez bir insan olduğunu kolaylıkla anlayabiliyoruz...??? 

Niye, nasıl, neden diye sormak yok. Başka soru sormak da yok. Peki, bir kişiyi sadece lafla karalamak bu kadar kolay olabilir mi? 

Böyle spor yazarlığı olur mu? 

Kingston ile bence telefonla görüşüldüğü bile şüpheli bir durumda, bunun haber olarak alınması ve manşetlere taşınması da ayrıca bir habercilik anlayışı ve kalite sorunu olsa gerek ... 

................... 

HABER-2: Denizli, Polat ile karşılaştığında ''Başkan merak etme. Eğer Galatasaray'da ortama uyarsa bu sezonun flaş transferi olur.'' demiş.... 

Kadir Çetindalı'nın haberine göre Denizli, Polat'a '' Başkan merak etme. Gerçekten çok yetenekli. Geçen sezon inat etti, çalışmadı. Taraftarla arası düzelmediği için Beşiktaş'tan ayrılmayı kafasına koymuştu. Benim taktik anlayışımda her zaman Serdar Özkan'a yer vardı. İyi çalışırsa sağ kanatta Keita'ya bile rakip olur. Tek eksiği gol vuruşundaki aceleciliği. Merak etmeyin çok çok iyi bir oyuncu transfer ettiniz. Hem de Arda ile çok iyi arkadaş. Galatasaray kaptanı ile birlikte yan yana çok iyi işler yapar biraz sabırlı olun.'' 

Bu haber de, bu hikayesel anlatım ile gerçekte ne demek isteniyor??? 

Mustafa Denizli, geçen yıl oynatmadığı, takımda kalmasını istemediği Serdar Özkan için başkan Polat'a olumlu birşeyler söylemek ihtiyacını mı hissetmiş acaba..? 

GS başkanı Adnan Polat'ın, yapılan Serdar Özkan transferi nedeniyle içi rahat değildi, şüpheleri mi vardı acaba...? 

Denizli'nin söylediklerinden sonra memnun olan ve rahatlayan başkan Polat'ın bu transferi gerçekleştiren Adnan Sezgin'i arayarak tebrik etmesi de muhteşem bir ironi doğrusu... 

Bu durumda Adnan Sezgin de sevinmiştir herhalde... !!! 

Ama bence GS başkanı ve yöneticileri kimi, niçin transfer ettiklerini biliyorlardır ve başkalarının sözlerine de, görüşlerine de ihtiyaç duymuyorlardır doğrusu... Öyle değil mi ??? 

.................. 

HABER-3: Daum, Liverpool'un teklifini reddetti... 

Deniz Derinsu'nun bu haberine göre, Daum Fenerbahçe de daha 2 yıllık anlaşması olduğunu söyleyerek Liverpool'un teklifini geri çevirmiş...! 

Üşenmedim, Google'dan Liverpool ve Daum isimlerini birlikte taradım, bir tane bile bir haber, bir yazı, bir kaynak bulamadım. 

O zaman, bu haber nasıl yapılır, gazetelerde nasıl yer bulur ??? 

Bu haberi yazan kişinin diğer haberlerine nasıl güvenilir ??? 

Anlamak mümkün değil... 

........................... 

Bu örnekler gibi hergün, her ortamda daha yüzlerce haber bulunabilir ... 

Değeri yarım milyar dolar ile en pahalı 5.lig olan süperligin daha kaliteli ve dünyada seyredilen bir lig olabilmesi için iyi takım yöneticileri, iyi federasyon, iyi hakemlere ihtiyacı olduğu kadar öncelikle ve özellikle iyi spor basın yöneticileri ve muhabirlerine de ihtiyacı var... 

Çünkü, takım taraftarlığı yapmayan, takım ve yöneticilerin sözcüsü olmayan, yalan ve yanlış haberlerle ortalığı kızıştırmayan, takımların ve olayların ilginç ve farklı boyutlarını verebilen bir medya herkesin özlemidir. 

Bu konuda başta spor yöneticilerine çok iş düşüyor. Biraraya gelerek spor basınının sorunlarını tartışsınlar, etik değerleri, kalite standartlarını oluştursunlar, içlerindeki çürük elmaları ayıklasınlar... 

Biraz daha özen, biraz daha dikkat lütfen... 

Yoksa yine, herkesin birbirini karaladığı, suçladığı, kavga dövüş içinde geçecek bir lige hazır olmalıyız ... 

Şevket Onat 

 
Toplam blog
: 56
: 1798
Kayıt tarihi
: 23.02.10
 
 

ODTÜ mezunuyum. Uzun yıllar, çeşitli bankalarda bilgi işlem ve kredi kartları  merkezlerinde yöne..