Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '10

 
Kategori
Kitap
 

Kiralık adam - Yazgülü Aldoğan

Kiralık adam - Yazgülü Aldoğan
 

Yazgülü Aldoğan’ın ilk romanı Kiralık Adam, Türkiye’de tabu sayılan cinsellik üzerine kurgulanmış bir aşk hikayesi. Kitabı eşimin isteği ile yaklaşık 7-8 ay önce satın almıştım. Masumiyet Müzesi’nden sonra bir aşk romanı daha okumaya niyetim yoktu. Bu yüzden uzun sure kitap tozlu raflar arasında bekledi. Geçen hafta sonu okuyacak yeni birşey bulamayınca, önyargılarımdan kurtulup kitabı okumaya karar verdim.

Yazar ilginç sayılabilecek bir konu ile cinselliği ön planı çıkarmış. İş hayatında başarılı orta yaşlı hoş sayılabilecek bir bayan, kendisine sosyal hayatında eşlik etmesi için bir kavalye kiralıyor. Tabiki ilk görüşmelerindeki elektiriklenme büyük bir aşka dönüşüyor. Erkek kahraman konuyu bir adım daha ileriye götürerek cinsel hayatında sorunlar yaşayan kadınlara cinsel terapi yapmaya başlıyor. Sonrası ise malum aşk, cinsellik, kıskançlık, gurur, güven metaforları üzerinde yaşatılmaya çalışılan bir ilişki.

Aşk sadece cinsellik perspektifinden bakılarak yaşanılması gereken bir olgu değildir. Yazar, aşkın sadece cinsellikten ibaret olduğunu, kurguladığı ve neredeyse birbirinin aynı sahnelerle desteklediğinin farkında değil. Örneğin kitabın, gelişme bölümünün sonlarında, birbirlerine delicesine aşık bu çift birlikte bir tatile çıkıyor. Sanki yasak bir ilişki yaşıyorlarmış gibi sabah akşam sevişiyorlar.

Kitabın sonunda ne olacağı, delicesine yaşanan bu aşkın devam edip etmeyeceği okuyucuyu meraklandırıyor. Fakat Türk sinemasının klasik senaryolarından esinlenme yoluna gidilerek kadın kahraman ebediyete göç ettiriliyor.Bu kadar ilginç konu basit bir son ile bitiriliyor. Eminim bazı kadın okuyucular kitabın sonunda duygulanarak hüzünlenmişlerdir. Yazar aynı tepkiyi biz erkeklerden bekleyerek böyle bir son kurguladıysa gerçekten yanılmıştır.

Sonuç olarak yine kadınların çok hoşuna gidecek bir kitap. Erkekler için tavsiyem, boş vaktiniz varsa okuyun. Zira yazılmış heryeşin okunması bir erdemdir.

 
Toplam blog
: 19
: 950
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Adım Kenan.Türkiye genelinde belediyelerin e-Kent dönüşümlerini üstlenen bir yazılım firmasında ç..