Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

11 Haziran '12

 
Kategori
Doğal Tedaviler
Okunma Sayısı
5546
 

Kiraz ve vişnenin mükemmelliği

Kiraz ve vişnenin mükemmelliği
 

Vişne ve kiraz C vitamini açısından oldukça zengindir...

Aynı zamanda kirazın akrabası olan vişne C vitamini bakımından daha da zengindir...

Her ikisi de cilt ve gözler için faydalı olan A vitamininin öncü maddesi olan Beta karoteni bolca içerirler...

Kiraz ve vişneyi koparıldıktan sonra süratle soğuk hava şartlarında ya da buzdolabında saklamak gerekir...


Aksi halde 3-5 gün içerisinde bozulabilir ve çürüyebilir...


Çiğ olarak tüketilmeleri çok faydalıdır ve kısmen meyvelerinin de sapları gibi idrar söktürücü etkisi vardır...


Bol miktarda yenen kiraz ve vişnenin kolesterolün düşmesine yardımcı bir tesiri de mevcuttur...


Bu kıymetli meyveler aynı zamanda reçel, meyve suyu ve marmelat yapımında da bolca kullanılırlar...


Konsantre olarak vişne aynı hacimdeki portakaldan 100 misli daha fazla C vitamini içerir...


Tam olgunlaşmamış hamımsı kiraz ve vişnede C vitamini oranı da daha yüksektir...


Ortalama bir kâse kirazda 31 kalori varken, şekerin daha düşük olduğu vişnede bu oran daha da düşüktür...



Meyvenin yaklaşık olarak % 90'ı sudan oluşmaktadır...


İçerisinde kalsiyum ve potasyum oranı yüksektir...


Ayrıca magnezyum ve fosfor da barındırırlar...


Kalp için yararlı olan follatlar vişne ve kirazda yeterince mevcuttur. 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 1907
Toplam yorum
: 4304
Toplam mesaj
: 437
Ort. okunma sayısı
: 3312
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster