Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '10

 
Kategori
Güncel
 

Kırbaç cezası kimin hakkı

Kırbaç cezası kimin hakkı
 

“Bangladeş'te tecavüze uğrayan ve hamile kalan 16 yaşındaki kız 101 kırbaç cezasına çarptırıldı. Zavallı kızın babasına da para cezası verilirken, aile, cezayı ödemeleri aksi halde damgalanıp köylerinden sürülecekleri konusunda uyarıldı.

İnsan hakları eylemcilerine göre, saldırıdan sonra hemen başka biriyle evlendirilen kız, hamile olmasının anlaşılmasından haftalar sonra boşandı.

Geçtiğimiz yıl Brahmanbaria bölgesinde bulunan bir köyde 20 yaşındaki bir erkeğin tecavüzüne uğrayan genç kız, korktuğu için şikayette bulunamadı.

Testlerin yapılması sonrasında genç kızın hamile olduğu ve tecacüze uğradığı ortaya çıktı. Bunun üzerine köyün ileri gelenleri bir fetva yayınlayarak aile cezayı kabul edene dek kızın tecrit edilmesine karar verdi.

Tecavüzcü ise affedildiği kaydedildi.

Daily Star gazetesine konuşan kız, tecavüzcünün hayatını mahvettiğini ve adalet istediğini söyledi.”

MİLLİYET ( 26 Ocak 2010)

Doğada erkek dişisine göre daha güçlüdür. Erkek bu gücünü kendi çıkarına kullanır.

İnsanın da erkeği güçlüdür ancak insanın öteki canlılardan farklı olması gerekir. Çünkü insanın düşünebilme gibi bir ayrıcalığı vardır diğer canlılara göre.

Yukarıda aktarılan haberde, güç erkekte, suç erkekte, 101 kırbaç cezası zavallı kızcağızda. Mağdurun ailesi de cezalı. Tecavüzcüsü ise affedilmiş. Tecavüze uğrayan kız adalet istediğini belirtmiş. Hangi adalet? Kime göre adalet? Kimin adaletidir istediği?

Türkiye’de kadınlar, kızlar Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinin önemini erkeklere göre daha iyi kavramışlardır, daha bir savunagelmişlerdir işte bu yüzden. Kadının insan olarak görüldüğü halkının çoğunluğu Müslüman olan tek ülkedir Türkiye, Atatürk devrimlerinin kazanımlarıyla.

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..