Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '15

 
Kategori
TV Programları
 

Kırgın Çiçekler / Kadına şiddet... Koca dayağı yanlış!

Kırgın Çiçekler / Kadına şiddet... Koca dayağı yanlış!
 

ATV'nin yeni dizisi Kırgın Çiçekler iyi başladı, ses getirecek gibi duyor. Başrollerini İpek Karapınar (Feride), Özgür Çevik (Toprak), Bircan Damla Yılmaz (Eylül), Mehmet Aykaç (Serkan), Gökçe Akyıldız (Songül), Hazar Mortan (Cemre), Çağla Irmak (Kader), Açelya Solaker ( Meral) ve Sacide Taşaner (Müdire) yer alan dizinin henüz iki bölümü ekranlarımıza geldi ama, eleştirileri de üzerinde toplayacak gibi...

Koca dayağı her ne kadar günümüzün gerçeği olsa da, tokat kadına şiddet uygulaması olarak gösterilmesi bence çok yanlış. Eylül'ün annesi Mesude'nin genç kocası Kemal üvey kızı Eylül'de gözü vardır. Bu nedenle Mesude kızını evden uzaklaştırmış, kimsesizler yurduna bırakmıştır. Kemal Eylül'e kendisi ile evlenmesini ister. Bu nedenle annesine ve kardeşi Büşra'ya zarar vereceğini söyler. Mesude'ye tokat da bu sebepten gelir.

Ekran AlıntısıKÇ2.4

Ayrıca kimsesizler yurdundaki kızların yaşantısı sosyal bir gerçek olarak, izleyicinin suratına tokat gibi vuruluyor.

Bir olumlu davranıştan da bahsetmek isterim. Devlet dairelerimizdeki kokuşmuş bağnaz zihniyetin karşısına Feride gibi idealist öğretmenlerimizin çıkması alkışlanacak bir durum.

Ekran AlıntısıKÇ2.Feride

Serkan'ın babası Tevfik Özgün yetimhaneye maddi yardım yapmak ister. Müdüre Hanım kendine yontar, odasının mobilyalarının yenilenmesini ister. Feride öğretmen yetimhanedeki kızlara bilgisayar alınmasını önerir. Daha sonra gelen bilgisayarlardan birini Müdire Hanım kendi kendisine kurulmasını da engeller.

Feride, bu anlayış bu düzen değişecek, başka yolu yok, diyerek müdire Neriman'a tavrını koyar.

Ekran AlıntısıKÇ2.3D

Üvey baba Kemal Eylül'ü taciz etmeye devam eder. Eylül annesine yapılan tokat olayını da öğrenir, Kemal ile buluşur ve onu bıçaklar. Serkan Eylül'ü sevmektedir. Onun birini öldüreceğini cetleşirken öğrenir, takip eder ve bu bıçaklama olayına şahit olur.

İki bölümü ekranlara gelen Atv'nin bu drama dizisini izlemenizi tavsiye ederim. Kırgın Çiçekler de, yetimhanede kalan 5 genç kızın yaşam mücadelesi anlatılıyor.

3.Bölümde yetimhane arkadaşları Eylül'ü yardım edecekler, tacizci Kemal başına vurulan taş ile ağır yaralanacak, sonra da Serkan tarafından ortadan yok edilecek ve denize atılacaktır.

Kırgın Çiçekler'in 3.Bölümü 13 Temmuz Pazartesi akşamı 21,15'de ATV ekranlarında olacak.

Burada tekrar kadına tokat olayını kınar, yapımcı firmanın dikkatini çekerim. Ayrıca devlet korumasında çocukların topluma yanlış aksettiriliyor. NTC Medya'nın daha hassas davranmasını dilerim.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Not. Görseller diziden kopyalanarak alınmıştır.

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..