Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kırık Bir Kalp Nasıl Tamir Edilir?

 

 

 

          Elinizde yumuşak bir nesnenin olduğunu hayal edin. Ve onu oturduğunuz evin penceresinden dışarıya fırlattığınızı hayal edin, ne olur? Hiç bir şey.  Şimdi de elinizde camdan yapılmış küçük bir sarayın maketini tuttuğunuzu hayal edin. Onu da oturduğunuz evin penceresinden dışarıya fırlattığınızı hayal edin ne olur? Saray param parça olur, öyle değil mi?  

          

       Şimdi de bebekken ki halinizi hatırlayın.  Bebekken sadece kalbiniz değil, bedeniniz bile yumuşacıktır.  Yere düşseniz aile fertlerinden biri tezaruhat yapmadığı sürece hiç bir şey olmamış gibi ayağa kalkıp yolunuza devam edersiniz. Ya da o çok sevdiğiniz oyuncağınız elinizden alınsa biraz üzülür sonrasında hiç bir şey olmamış gibi farklı bir oyuncakla oynamaya devam edersiniz. Kısaca her şeyi oluruna bırakıp keyfinize bakarsınız. Büyüdükçe aklınız başınızdan gider, kendinizi korumak adına tıpkı camdan yapılmış saray maketi gibi kalbinizin etrafına camdan duvarlar örersiniz. Koruma amaçlı yapılan bu inşaat aslında sizi daha da korumasız yapar. En ufak bir sert harekette camdan duvarlar kırılırlar. Kırıldıklarında da kırılan parçayı yapıştırıp yolunuza devam edersiniz.  Zamanla sarayın duvarları yamalı bohça haline gelir. Bir tür hapishanede gibisinizdir. Çünkü camdan duvarların kırılmaması için çok fazla hareket etmemek gerekecektir. Ertelenmiş bir sürü iş ve hayal sizi bekler, durur. 

      

      Günlerden bir gün iyi bir cam ustasının şehre geldiğini öğrenir, koşa koşa onu görmeye gidersiniz. Cam ustası korunmak için saraya ihtiyacınız olmadığını, kalbinizin etrafındaki kırık dökük duvarları tamamen yıkmanızı, kalbinizin her şeye dayanabilecek kadar güçlü olduğunu,, bu kadar güçlü bir kalbe herşeyi herkesi sığdirabileceğinizi söyler.  Söyledikleriniz gerçekleştirebilmeniz için ise küçük ipuçları verir ve yanınızdan ayrılır. Cam ustası, güzel şeyler söylemiş olsa da camdan sarayı yıkma fikri hiç hoşunuza gitmez. Çünkü yıllardır onu orada tutmak için harcadığınız enerjilerin boşa gitmesini istemezsiniz. Bunun üzerine diğerine göre acemi  olan başka bir cam ustasına danışırsınız. Bu cam ustası, tam istediğiniz gibi kırıkları temizleyip yeni kristal cam duvarlar örmenize yardımcı olur. Sonrasında ileride olabilecek muhtemel kırıklar için ona ulaşabilmeniz için kartını bırakır ve yanınızdan ayrılır.  

              

        Arada bir ilk gittiğiniz cam ustasının söyledikleri aklınıza gelir. “ Söyledikleri doğru olabilir mi? İp uçlarını uygulamaya başlasam mı?” şeklinde düşünceler geçer zihninizden..  Aslında önünüzde seçilebilecek iki yol vardır.  Ya ölene kadar bu düşünme halini devam ettirmek ya da pek mantıklı görünmese de ilk gittiğiniz cam ustasının peşinden gitmek? 

 

Şimdi ben de sizlere soruyorum  kırık kalbinizi onarmak için siz olsaydınız hangi cam ustasının peşinden giderdiniz? 

 

               Bir sonraki yazımda cam ustasının ipuçlarından bahsedeceğim. Belki bu ipuçları kararınızı daha çabuk vermenize yardımcı olabilir. 

 

Her Daim Sevgi ve Işıkla

sibel.kavunoglu@gmail.com

www.nefestr.com

 
 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..