Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '09

 
Kategori
Kitap
 

Kırık bir

Kırık bir
 

"RESİM:ALINTI"Dileğim sizlerinde bir an önce Tarık Güney’in KIRIK BİR’i ile tanışmanız


KIRIK BİR, Tarık Güney’in okuduğum ilk öykü kitabı. Kitapta birbirinden güzel yirmi öykü yer alıyor. Kanguru Yayınlarından çıkmış kitap.

Yazarına imzalatma şansına sahip olarak aldım kitabı ve gecikmeden başladım okumaya. Hemen de bitirdim. Ne kadar çabuk dediğinizi duyar gibi oluyorum lakin başladınız mı bir kere bırakamıyorsunuz ki elinizden. Hemen tüm öyküler hayata dair. Küçük ayrıntılar gibi görünse de anlatılanlar yaşamdan kesitler yakalananlar. Öyle bir süzgeçten geçirmiş ki Sayın Güney anlatmak istediklerini süzerek çekip almış hayatın içinden. Kenara köşeye saklı anları bulup sunmuş okuyucusuna.

TAŞ BASAMAK isimli o ilk öykü yok mu yüreğinizi delip de geçiyor. Sadece bu öykü değil elbette. NERİMAN mesela… Mesela BUZLU CAM.

Bütünüyle çok güzel ve dopdolu içerikli bir öykü kitabı KIRIK BİR.

Her şeyden öte derinlemesine bir gözlem gücünün ürünü.

Okumaya başladığınızda fark ediyorsunuz ki… Cümle başladığında farklı bir şey anlatıldığı düşüncesine kapılıyorsunuz ama bir anda dönüveriyor ifade ve bambaşka bir düşünceye bürünüveriyor anlatılmak istenilen. Şaşırıp kalıyorsunuz. Sağ gösterip sol vuruyor gibi cümlelere rastlamak mümkün satırlarda.

Halk ağzına pelesenk olmuş deyimlere, atasözlerine de yer veriliyor zaman zaman ki bu sözler tanıdık geliyor, aynı zamanda da içinize sıcaklık yayıyor.

Çeşitli imgelerle zenginleştirilmiş hikâyeler. Akıcı bir dile, yalın bir anlatıma sahip KIRIK BİR.

Her öyküde farklı bir tat var ki insanın nefes aldığı, her anının bir hikâyesi olduğunu bir kez daha vurguluyor. Şöyle bir düşününce… Hayat da zaten kısa anlardan ibaret değil mi? Eklenerek birbirine zincirin halkaları gibi yaşamımızı oluşturmuyor mu? İşte Sayın Güney’in öykülerinde de anlar birleşip bir kitap içinde buluşmuş ve bizlere yaşamdan kesitler olarak geri dönmüş. Öyle hikâyeler ki anlatılanlar yüreğinizde bambaşka yerlere dokunuyor. Dokunurken de düşündürüyor. Belki de göz ardı ettiğiniz yaşam biçimlerine götürüp sizi farklı hayatlara ayna tutuyor. Her biri hayalin ürünü değil de gerçeğin ta kendisi hissini uyandırıyor dimağlarda. İçlerinden biri mutlaka ve mutlaka yüreğinizde yer edecek ve unutamayacaksınız bir yaşam boyunca.

Dileğim sizlerinde bir an önce Tarık Güney’in KIRIK BİR’i ile tanışmanız. Satırlarda buluşmanız. Ve önermeniz dostlarınıza.

Yüreğinize, emeğinize, ellerinize sağlık Sayın Tarık GÜNEY. Yolunuz açık, başarılarınız sürekli olsun.

 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..