Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '18

 
Kategori
Deneme
 

Kırık Dökük

Kırık Dökük
 

 Kaybetmeden anlamıyoruz.

 Güneşin yaydığı aydınlığı gece olmadan, ayın sunduğu ışık şölenini sabaha varmadan, sustuklarımızı haykırmadan kaybetmeyi anlamıyoruz.

 Bir insanın yüreğinde var ettiğimiz izimizi sözlerimizle silmeden, bizi en çok seven incitmeden, sevmekle dünyaya sığdıramadığımız bir mucizeyi kırmadan, bakışında göz izimizi taşıyan bir çift gözden yaş getirmeden, sormadan duymak istediklerimizi, söylemeden bize yazılan cümleleri kaybetmenin ne olduğunu bilemiyoruz.

 Biz olmanın iyiliğini, eksikken tamamlanmayı, varken beraber yok olmayı, sonsuz sevmeyi, severken incitmemeli diye düşünmeyi, sözün uçup kalemden damlayışına kavuşmayı, bir kuşun kanadında özgürlüğü tatmayı, bir insanın gönül sonsuzluğunu sığınacak liman saymayı, beraber bütün karanlıkların üstesinden gelebilecekken bir yarımızı karanlığa sürüklemeden yarattığımız yıkımın farkına varamıyoruz.

 Bir bakışta erimeyi, küle dönmeyi, ancak o nefesin varlığında varım demeyi, bir insanın sonsuz sevgisini yavaş yavaş tüketmeyi yaşamadan anlamıyoruz.

 Büsbütün eksilikle kırılıyoruz.

 Kırıla kırıla, yorula yorula yaşıyoruz an’ı. Birçok şey için geç olurken güzel bir söz söylemek için hep erken olduğuna inandırıyoruz kendimizi.

 Belki bir cümle, bütün yaraların ilacı yarım kalmışlığın tamamlayıcısıdır.

 Hadi, deneyin…

 
Toplam blog
: 36
: 116
Kayıt tarihi
: 04.06.17
 
 

Mavinin içinde mavi, çocuklarla çocuk, üzülene omuz, sevinene gülümseme, bir kalemin varolmasına ..