Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '10

 
Kategori
Deneme
 

Kırın aynaları

Kırın aynaları
 

Her sabah, ayni sabaha uyanmak. Tıraş olurken veya makyaj yaparken, aynada size bakan, ötekinizi görmek ve neye benzediğini bilmemek.

Kimi zaman, aynadakini boğazlamak istemişimdir. O nu öldürsem, ben de ölür müyüm? Aynaya girmem lazım. Ya da o nu aynadan çıkarmam. İkisi de olmuyor. Ayna, hep ondan yana.

Penceremin önünde, bir ağaç olsun isterim. Ağaçta, bir kuş yuvası. Yağmur yağınca, yuvasından boynunu uzatıp, ürkekce, yağmuru izleyen, minik bir serçe.

Kuşların aynası yoktur. Aynısı vardır. Onlar bir birlerine benzerler. Aynı familyadan olanların, sarışını, esmeri, kumralı. olmaz. Kıskanmazlar, başkasına benzemeye özenmezler. Kuş işte. Bir de, kafes kuşları var. Kendimize benzetmeye çalıştığımız. Kanarya öterken, mutlu olanlar, kuşun mutluluktan mı, ya da, esaret den mi, öttüğünü bilmezler. Kuş beyinli. Kafese kapatılmış, yine de mutlu. Acaba….

Evlerinde, evcil hayvan besleyenler, besledikleri hayvanı, kendilerine benzetmek isterler. Hayvan da, tersini düşünür. O, bana benzesin, der. Köpeğini gezdiren birine, dikkatli baktınız mı? Kim, kimi gezdiriyor? Köpek, sahibinin istediği yere işemiyor. Kendi seçtiği yere işiyor. Boynunda tasması ile, köpek mutlu mu? Mutludur her halde, işaretlediği yere işiyor ya. Daha ne olsun. Köpek işte…..

Hayvanlar, genelde sürüler halinde yaşarlar. Her sürünün, bir lideri vardır. Lider, sürünün güvenliğinden sorumludur. Lider olmasa, sürü dağılır. Sürüler, güdümlüdür. İnsan aleminde de, güdümlü toplumlar vardır. Ve bunları yönlendiren, güdücüler. Totaliter sistemde, bu olgu geçerlidir. Demokratik toplumlarda, çoğunluğun dediği olur, ama, kimi zaman, demokrasilerde de, güdücülüğe heveslenenler çıkabilir. Güdücü, kendine inananları, avantaya alıştırıp, kendine bağlar. Kendilerine verilenlerle, yaşamaya çalışanlar, yani güdülenler, giderek sefilleşirler, güdücü ise, semirdikçe, semirir. Ne zamana kadar? Yiyecek bir şey bulamayıp, kendilerini yiyinceye kadar. Aynaya, benden güzeli var mı, diye sorduğunuz zaman, işiniz bitmiştir. Aynadaki, cadıya dönüşmüş demektir. Her ne kadar, ayna kırmak, uğursuzluk getirir” deseler de, aldırmayın, kırın aynayı. Benliğinizi kurtarın. Aynadakine güdülmeyin.
 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..