Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

18 Şubat '11

 
Kategori
Güncel
 

Kırın kıçınızı oturun oturduğunuz yerde...

Kırın kıçınızı oturun oturduğunuz yerde...
 

İnternet Google Görseller: Ç-Alıntı


Türkiye'de seks, alkol, tecavüz ve dekolteyi konuşmaktan, eşcinsellerin haklarına bir türlü ''sıra'' gelmiyor... (!)

Oysa İngiliz hükümeti eşcinsel çiftlere yasal evlilik hakkı tanımaya hazırlanıyormuş..

- İngiliz eşcinsellerin gözleri aymış desenize siz şuna..

- Hayret!.. ''Doğaya ve inançlara aykırı'' diye, kilise karşı çıkmamış mı?
- Haberde öyle bir şeyden bahsetmiyor efendim..

- Bak görürsünüz siz, çakma entelektüeller de özgürlük olarak algılarlar şimdi bu girişimi.
- Eşcinseller için, tabii ki de özgürlük sayılır.. Artık evlilikleri resmen resmiyet kazanacak..

- Rana Hanım, siz bazen saçmalıyorsunuz, bilmem farkında mısınız? Desenize siz şuna; ''dünyanın içine etmek için, eşcinseller adına bir adım atılmış!''
- Öyle demeyiniz, demek ki gerek görülmüş ki İngiliz hükümeti bu konuyla ilgilenmiş ve eşcinsel çiftlere katkıda bulunmak istemiş.. Benim asıl merak ettiğim; Türkiye'de, bu şekilde bir düzenleme için, herhangi bir yasal engel, var mı? Yok mu?

- Farzedelim ki yok.. Ne yapacaksınız? Türkiye'de de dileyen diledigi gibi, cinsel tercihinde özgür olmalı mı, demek istiyorsunuz?
- Ben sadece, her zaman ki gibi bilmediğimden, daha doğrusu cahilliğimden, hani şu; "ileri demokrasi" dedikleri şeyle, ''cinsel kimlik'' anlamında da özgürlüklerin yolu açılır mı? Diye düşünüyorum!

- O oo, Rana Hanım, siz baya, baya, samimi görünüyorsunuz bu konuda.. Neredeyse ''eşcinsellere özgürlük'' diye, Taksim'e yürüyeceksiniz.. Vallahi bravo...

- Beyefendi, siz illa ki de yanlış anlamak için, şeyinizden algılamak zorunda değilsiniz ki! .. Ben İngiltere'den bakıldığın da, böyle bir hak için, Türkiye, ne kadar geri görünüyor diye, düşüncelerimi gezdiriyorum..

- Neredeyse Türkiye geri kaldı diye, utanmasanız, dövüneceksiniz de hadi çekinmeyin, çekinmeyin, söyleyin.

- Efendim, daha ayrımcılık yasası bile çıkmamış!.. Yeni anayasa taslağındaki ''eşitlik'' maddesine "cinsel kimlik" eklenmemiş, ben onu hatırlatmak istedim..

- Cinsel tercihi farklı bir çift, daha geçen gün; '' bir kadın ve bir erkek evlenmek istediğinde biz eşcinseller karşı çıkıyor muyuz?'' Diyordu. Ya buna ne buyuruyorsunuz?

- E, doğru söylemiş.. Zaten süre gelen cinsel birtlikteliklere kimse bir ses çıkarmıyor ki!..

- ''Biz sizin şeyinize karışmadığımıza göre, sizin de bizim şeyimize - şuyumuza karışmaya hakkınız yok.. Hem siz neden bizim gibilerin evliliğine izin vermiyorsunuz? diye hak talep ediyorlar ama!

- Onlar da herkes gibi kendi tercihlerini savunuyorlar.. Senle benle bizle, iş bitmiyor ki... Keşke, ''cinsel tercihlerle'' sınırlı kalsa bütün yasaklar... Daha dün, bir Türk düşünürümüz; ''hayat; seks ve alkolden ibaret değildir'' demiştir.. Bugün de bir hocamız; ''dekolte gezerseniz, tecavüz kaçınılmaz olur. Onun için, zevk almaya bakın'' diye, tembihte bulunmuş.. Durum bu yani..

Düşünsenize (!) dekolte giyinene saldırının neredeyse normal olduğunu ''söyleyen'' insanların var olduğu bir ülkede yaşıyoruz... Rahmetli ninem sağ olsaydı ne derdi biliyor musunuz?

''Kırın kıçınızı oturun oturduğunuz yerde ...'' (!)

Allah Rahmet Eylesin.

**

''Melekler Yüreğinizden Öpsün''

Sabiha Rana

 

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..