Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kırışıklıkları önleme için 5 ipucu

Kırışıklıkları önleme için 5 ipucu
 

Kırışıklıkları önleme için 5 ipucu


Kırışıklıklar yaşlanmanın kaçınılmaz bir parçası olabilir ama mümkün olduğunca bu ince çizgileri ve derin kırışıklıkları savuşturmanız mümkün.

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, kırışıklıkları önlemek için 5 ipucu veriyor:

Kırışıklıkları önlemek ve cildi sağlıklı bir şekilde koruyabilmek için erken davranmak birinci kural. Cilt koruma ve bakımı 20’li yaşlarda başlanmalı ve bir alışkanlık haline getirmeli. Çizgilerin oluşumunu geciktirirseniz, genç görünümlü ve canlı bir ciltle yol almanız mümkün hale gelir.

Alışkanlıklarınızdan kurtulun

Sigara dumanı yaşlanma sürecini hızlandıran, cildi gevşeten, kırışıklıkların görünümünü artıran ve sarkma sorununu tetikleyen zararlı bir alışkanlık. Cildinizin optimal kan akışını zedeler ve kan dolaşımını ve dolayısıyla cildin nefessiz ve besinsiz kalmasına neden olur. Bu alışkanlığınızı terk edin.

Güneşten korunun

Güneşten gelen UV ışınları aynı zamanda cilt yaşlanmasının da önemli bir nedenidir. Cildinizdeki güneş hasarını önlemek için, mutlaka en az 30 SPF’li güneş kremi sürmeye gayret edin. Güneş ışınlarının en kuvvetli olduğu saatlerde güneş koruyucusu sürseniz dahi, dışarıya çıkmamaya gayret edin. Uzun süre açık havada olmak zorundaysanız eğer, geniş bir şapka, ek koruma ve mutlaka büyük bir güneş gözlüğü kullanın.

Kaliteli bir antiaging krem kullanın

Örümcek Ağı kremi gibi, içerisinde kök hücre ve peptit barındıran, kaliteli bir antiaging kremi mutlaka kullanmanızı öneriyorum. Yaşlanma belirtileriyle mücadele etmenize yardımcı formüller, yüksek konsantrasyonlara sahip içerikleri olmasına dikkat edin

Destek tedavileri mutlaka düşünün

İlk ince çizgiler genellikle 30’lu yaşların başında belirmeye başlar. Botoks, yumuşak doku dolgu gibi enjektabl tedaviler veya ameliyatsız Örümcek Ağı estetiği, size son derece muazzam bir koruma sağlar. Botox bazı kırışıklıkların oluşumunu durdurur. Medikal dolgular hem değişen kontür hattının şekillenmesine yardımcı olur, hem de kırışıklık tedavisi için etkili bir çözümdür. Ayrıca Örümcek Ağı estetiği, yavaş yavaş azalan kolajen yapınızın, tekrar üretilmesine destek olur, cildi tazeler ve canlandırır.

Cildinizi şımartın

Cildinizi şımartın çünkü bunu gerçekten hak ediyor. Her türlü dış etkene maruz kalan ve bizi koruyan bir yapısı var. Kimyasal peeling, mikrodermabrazyon ve lazer cilt soyma gibi cilt gençleştirme prosedürleri de sahte yaşlanma işaretlerini geçiştirmek için son derece etkili uygulamalardır. Bu işlemlerin tamamı kişisel ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş bir protokolle uygulanmalıdır.

Tüm bu saydıklarımdan olumlu sonuçlar almak ve korumak için periyodik olarak tekrar edilmesi gerekir. Sonsuza dek kırışıklıkları yok etmek diye bir şey yok ama mümkün olduğunca uzun süre için onları yüzünüzden uzak tutabilirsiniz.

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın!

Op. Dr. Bülent Cihantimur

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı 

www.bulentcihantimur.com

mail: bulent@estetikinternational.com

Instagram: bulentcihantimur

www.facebook.com/opdrbulentcihantimur

İletişim: 444 77 07

 
Toplam blog
: 85
: 1037
Kayıt tarihi
: 18.05.15
 
 

28 Haziran 1970 tarihinde Kars'ta dünyaya geldim. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinin ard..