Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kırk altılık insanlara dikkat

Kırk altılık insanlara dikkat
 

KIRK ALTILIK İNSANLARA DİKKAT


“Gülümsüyorum. Çünkü: biliyorum ki gülümsemek; dostlarıma karşı sunduğum en iyi ikram, düşmanlarıma karşı en asil darbedir!”

 (Yılmaz Güney )

    Köpek sizin ayağınızı ısırsa sizde gidip onun ayağını ısırır mısınız? Tabi ki hayır. Hayatta bir incir çekirdeğini doldurmayacak meseleden dolayı hayatınızı yakacak kırk altılık derler toplum içinde dengesiz insan çoktur. Hayatınıza çıktığı zaman bu tip insanlar çok dikkatli olup, işin oluruna gitmek, cahille cahil olmamak gereklidir. Belki de o insanın hayatta kaybedecek bir şeyi yoktur. Ama size çok şey kaybettirebilir. Peygamber efendimiz amcası ona her kötülük yaptığında ‘Amcacığım’ tatlılığını gösterirmiş. Hani derler ya ‘Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır’ Aynen öyle. Konumuzu güzel bir alıntı ile kapatıyorum.

 "Kadın taksiye binmiş ve hava alanına gitmek istediğini söylemişti. Sağ şeritte yol alırken siyah bir araba park ettiği yerden aniden yola, önlerine çıktı. Şoförü çarpmamak için sert şekilde frene bastı. Taksi kaydı, ama diğer arabaya çarpmaktan kıl payı farkla kurtuldu. Siyah arabanın sürücüsü camdan başını çıkarıp bağırmaya ve küfretmeye başladı. Taksi şoförü ise gayet sakin ona gülümsedi ve içten bir şekilde el salladı.

Kadın bütün bu olanları şokunu yaşarken, taksi şoförünün tavrına daha da şaşırmıştı.

Sordu: "Neden böyle davrandınız? Adam neredeyse arabanızı mahvedip ikimizi de hastanelik edecekti."

Taksi şoförü gülümsemeye devam ederek: "Çöp Kamyonu Kanunu" dedi.

Kadın: "Çöp Kamyonu Kanunu?" diye sordu, anlamamıştı.

Şoför açıkladı: "Pek çok insan, çöp kamyonu gibidir. Her tarafta içleri çöp dolu olarak dolaşıyorlar; kızgınlığı, öfkeyi ve hayal kırıklığını biriktiriyorlar. Ancak doldukça çöpleri bırakacak bir yere ihtiyaç duyuyorlar. Bu bazen ben, bazen de siz olabilirsiniz. Kişisel almayın. Sadece gülümseyin, onlar için dua edin ve yolunuza devam edin. Onların çöpünü alıp işyerinize, evinize veya sokaktaki diğer insanlara dağıtmayın."(Alıntı)

 

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..