Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '07

 
Kategori
Haber
 

Kırk değnek

Kırk değnek
 

Nasrettin Hoca Kadı iken yanına bir vatandaş gelir ve hünerini göstermek ister. Hoca buyur deyince adam 10 metre uzağına yere bir dikiş iğnesi yerleştirmiş ve yerine çekilmiş . Ardından elindeki ipliği fırlatınca iğnenin deliğinden geçirmiş. Hoca şaşkın bir şekilde bakakalmış. Kendine gelir gelmez hükmünü vermiş : 40 Kese altın verile ve 40 değnek sopa vurula... Herkes şöyle bir durmuş ve meraklarına yenilerek sormuşlar. Kadı efendi , hadi 40 keseyi anladık çok başarılı , ama 40 değnek ne ola ki ? Hoca hafifce bir tebessümle cevap vermiş : 40 kese , yıllarını verip bu imkansız işi başardığı için , 40 değnek ise bunca emek ve süreyi kimseye bir yararı olmayan bir işi başarmak için harcayıp , ziyan ettiğin için. !

Bu hikayeyi farklı bilenler olabilir , baştan söyleyeyim. Ancak ana fikir önemlidir. ana fikir ise insanlara , insanlığa faydalı çalışmanın gerekliliği üzerinedir.

Görünmez tank haberini duyar duymaz aklıma Nasrettin Hoca geldi .

Ve dedim ki , iyi halt ettiniz ! Yıllara çalıştınız , didindiniz , milyarlar harcadınız , bir sürü bilim adamı bu iş için mesai harcadı , çoluğundan çocuğunda ayrı kaldı , uykusuz kaldı , bir sürü başarısızlıktan sonra , nihayet başardınız. Ne Yaptınız ? Bir savaş aracı ! Aferin size

Ne güzel yaptınız yahu ! Görünmez bir araç .İnsanları öldürürken görünmeyecek , daha iyi öldürecek , özellikle de daha sessiz yaklaşarak , çaktırmadan yok edecek bir araç !

Ya açlık ?

Ya hastalıklar ?

Hani AİDS vardı ya , bir ara EBOLA geldi gitti . Kuş gribi felan ...

İnsanlık için ne yaptınız ?

Al Amerika'yı vur İngiltere'ye ....

Şu koca Kainatta üzerinde yaşamaya çalıştığımız şu küçücük Dünyamızı daha çabuk nasıl yok ederiz diye düşünene kadar , " Ozonu deldik ama nasıl tamir ederiz?" , "Küresel ısınma geri dönülmez bir noktaya geldi , Bunu yavaşlatmak için elimizden ne gelir ?" , "Salgın hastalıklar hala milyonlarca kişiyi tehdit ediyor, Nasıl önüne geçeriz?" yada genel anlamda "İnsanlık için ne yapabiliriz ?" diye düşünsek olmaz mı ?

http://www.milliyet.com.tr/2007/11/01/son/sondun03.asp

 
Toplam blog
: 54
: 742
Kayıt tarihi
: 03.10.07
 
 

Ev hanımıyım. Gıda mühendisiyim. Ancak şu anda çalışmıyorum. Evim işim olmuş durumda. Amatör olarak ..