Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '16

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Kırkpınar’ın rövanşı Dirmil er meydanındaydı

Burdur’un Dirmil ilçesinde dün altın sipsi yağlı pehlivan güreşlerinin 29. Yapıldı. Dirmi halkının seçilecek belediye başkanından birinci isteği ara verilmiş olan güreşlerin tekrardan başlatılmasıydı. Sağ olsun mevcut başkan Ahmet Serttaş başkan seçilince yağlı pehlivan güreşlerini başlattı.

 

29. yapılan Dirmil güreşlerini değerlendirecek olursak “tek kelimeyle mükemmeldi.” Öncelikle güreş tertip komitesini tüm güreş severler adına Allah razı olsun diyorum. Bu sene yapılan organizasyonu beğenmeyen yoktu.

 

Kanunen sıkıntı yoksa güreş severlerin gönlünden geçen, güreşlerin iki gün olmasıdır. Maşallah pehlivan katılımının sayısına bakınca bir gün olunca er meydanının neresindeki güreşi takip edeceğini bilemediler.

 

Dirmil belediyesi çalışanlarını ayrıca kutlamak isterim. Dirmil güreşleri için tüm fedakarlıkları yaptılar. Dirmil güreşi olduğu gün gökyüzünden rahmet yağar. Yağmur yağmasına rağmen hiçbir aksaklık olmadı.

 

Güreşçi katılımı üst seviyedeydi. Yağlı güreşin kuralları dahilinde güreş yaparak güreş severlerin takdirlerini kazandılar. Güreşin heyecanı, güreşçilerin centilmence, atik güreşlerinden dolayı alkışlarla ödüllendirildiler.

 

Özellikle seyircilerin tümünün minik boydaki final güreşinin güzelliği Dirmil güreşinin unutulmazları arasına girdi. O kadar centilmence, adrenalin yüksek güreş yaptılar ki adeta güreş severler miniklerin güreşlerine kilitlendiler.

 

Güreşin sonunda her iki yiğidi seyirciler uzun süre alkışladılar. Final yapan o minik güreşçileri kutluyor, Türk yağlı pehlivanlarının gelecek başpehlivanlarının yetişmekte olduğundan dolayı gurur duydum.

 

Başpehlivanlık güreşlerinin finali rövanş niteliğindeydi. 2015 Kırkpınar birincisiyle, 2016 Kırkpınar birincisi kozlarını paylaşacaktı. Her iki pehlivanımız duayla er meydanına peşrev için salınınca, sahanın hangi bölümüne giderlerse alkış yükseldi.

 

Recep Kara, Orhan Okulu frak etmiyor. Her iki pehlivanımızı da seyirciler alkışlarıyla ödüllendirdiler. Bence seyircilerin alkışlanmalarının nedeni ikisinin de “efendi” olmalarındandı.

 

Güreş sonunda Recep Kara birinci oldu. Güreşin sona ermesiyle birlikte parka indik. İlçemizin güreşini TRT spor naklen yayın yapıyor.

 

Yeni ismi Altınyayla olan, eski adı Dirmil olan ilçemizin ismini spiker Dirmil olarak telaffuz ediyor. En önemlisi de canlı yayının yapıldığı yer olarak aynen yazan yazı şöyleydi: Dirmil-Burdur yağlı pehlivan güreşleri, ilçe halkı için bu yazı önemliydi.

 

Çünkü kime sorarsanız sorun ilçemizin adı hakkında ne dersiniz dediğinizde “elbette Dirmil olmalıdır diyorlar.” Bizim görevimiz halkın nabzını aktarmaktır. Güreş sahasında da cazgırlar Altınyayla –Dirmil güreşleri olarak telaffuz etti.

Umarım Dirmil kültürüyle, folkloruyla, türküsüyle, şarkısıyla anılan ilçenin adı tekrar Dirmil olur. Bu arada güreş ağası ihalesinde de iş-adamı Yasin bey 2016 Dirmil altın sipsi yağlı pehlivan çayır ağalığını 150 bin lirayla yeni ağa oldu.

 

Kendisini kutlarız.

 

Dirmil güreşleri için gecesini gündüzüne katan tüm güreş tertip komitesine teşekkürler.

 

Belediye çalışanlarının istisnasız hepsine Allah razı olsun derim.

 

Güreş severlerin katılımından dolayı iyi ki varsınız.

 

Güreşi çirkinleştirmeyen yiğitlere Allah güç kuvvet versin.

 

30. Altınyayla- Dirmil güreşlerinde gelecek yıl buluşmak üzere.

 

Güreşleri tekrar Dirimli’e kazandıran sayın belediye başkanımız Ahmet Serttaş’a çalışmalarından dolayı teşekkür eder. Allah utandırmasın derim tüm Dirmil halkı adına.

 

Güreş severlerin katılımından dolayı iyi ki varsınız. Yine Kırkpınar’ın finali Dirmil er meydanındaydı.

 

 

 
Toplam blog
: 375
: 678
Kayıt tarihi
: 12.07.08
 
 

Mehmet Şener 1964 doğumluyum, Burdur-Gölhisar'da yaşıyorum. Doğum yerim Burdur/Atınyayla . Lisans..