Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '13

 
Kategori
Futbol
 

Kirli ellerinizi futbolumuzdan ve cebimizden çekin!!! Marcus Merc'e

2013 yılının son günlerinde ve Aralık ayındayız. Türkiye Cumhuriyeti dünyanın lider ülkesi olma yolunda ilerliyor. Hemen her alanda önemli işler ve başarılar kazanırken futbolumuz sanki Osmanlı' nın son günlerindeki gibi. Türkiye Liginin maçlarının pozisyonlarını bir Alman hakem yorumluyor. Merc üstelik Türkçe de bilmiyor. Bu nasıl bir durum ve bir başka örnek var mı? Olamaz. Biz kendi insanımıza güvenemezken basit bir yorumlama işini dahi yabancı verirken yabancıların bize güvenmesini nasıl bekleriz. 

Cüneyt Çakır futboldan anlamayan ve futbol ruhuna küfür eden adam. Öyle kararlar veriyor ki futbol oyunu ölüyor. Örnek süper kupa maçında düşmek için bahane arayan adama penaltı vererek skor belirleyebiliyor. Veya top oynama isteği ile müdahale yapan Nani'ye faul ve kırmızı kart çıkararak futbolu katlediyor. Bu adam bizim insanımız ama eyyamcı. 

FB - BJK derbisinde maçı katletti ve iyi niyetli futbolcular bu kötü yönetimi tarihe geçen maç haline getirdi. Kim diyebilir ki hakem oyuna katkı yaptı? Kartlar var Necip'e gösterdiği kart yanlış. Hakem hocaları ne hocaymış bunlar? doğru karar diyor. Dalga geçmek için başka yer bulmak gerek. Necip ile Caner ayni eylemde ha şunu yapabilir hakem ikisinede sarı kart gösterir Necip ikinci karttan atılır. O zaman sorun ya da konuşma olmaz.

Pozisyonlar var ve Necip'in kırmızı kartından önce atılan gol var. Top Hutchinson'a çarptıktan sonra kaleye giriyor. Buz gibi gol. Tolga 1,90 m Kuyt'tan 10 cm den uzun. Kuyt pozisyonu almış ve Tolga geride fizik olarak faul yapsa bile Tolga'nın doğru yerde olması topu almasına engel olamaz. Bu pozisyonu süzemeyen adam hakem olamaz. Cüneyt Çakır futbol bilmiyor savının en iyi örneklerinden biri bu.

Penaltılardan bahsediliyor. Süper Kupada yada Kiev'de Ukrayna-Fransa maçında verdiği saçma sapan penaltılara bakınca neden vermediği anlaşılır değil.

Herkesin ve özelliklede hakemlerin çok iyi bilmesi gerekir. Siz sahadaki sonucu belirlerseniz bu hiç etik durum olmaz. Bunun yasalar ile ilgili sıkıntısı olmayabilir ama futbol sizin bu kararlarınız ile sakata gelir. Hakem sahada iyi niyetle oynayan ve kurallara uymayı isteyen oyunculara yine kurallar çerçevesinde davranmanızı emir eder. 

Dün Alman Cüneyt Çakır, hakeme her türlü hakkın tanındığını istediği gibi yorum yapmasının normal olduğunu söylüyordu. Merc Milano'da İnter taraftarının sahayı yabancı maddeler ile doldurmasının nedeni olan hakem. Muhtemelen hayatında hiç top oynamamış ve futbol ruhundan hiç haberi olmayan adam.  Hakemin de oyunun kurallarını uygulamak ve standart kararlar vermek zorunda olduğunu anlamak zorunda. Hiçbir yerde olmadığı gibi hakemde keyfine göre davranamaz ve skoru belirleyemez.

Yıllardır hakem eskisi olarak baktığımız Merc'in neden bu görevde bulunduğu yada onun yerine bu işi yapacak bir Türk bulamadığımızı anlamak çok zor. Yaptığı işi yapacak o kadar çok insan var ki! neden bu işi bu kadar kötü yapan bu adama katlanıyoruz anlayamıyorum. Eyyamcılık sınırlarını çoktan geçmiş ve hiç bir değer üretmeyen bu insanları aramızda barındırmamalı ve onlara verdiğimiz imkanları daha dikkatli kullamalıyız.

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..