Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '07

 
Kategori
Güncel
 

Kirli siyaset ve siyasi üslup

Seçimlere 9 gün kala siyasi liderlerin birbirlerine karşı suçlayıcı tavırları ve demeçleri iyice sertleşti. AKP'den CHP'ye, DP'den MHP'ye ve GP'ye kadar bütün parti liderleri birbirlerini aşağılayıcı demeçlerine her gün yenilerini ekliyor. Son olarak CHP lideri Deniz Baykal, iktidar partisinden Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ü bir haber programında "militan" olmakla suçladı. Herşeyden önce bir ülkenin çok prestijli bir mevkisinde yer alan bir ismi militanlıkla suçlamak Deniz Baykal'a hiç yakışmadı. Deniz Baykal'a sormak lazım. Siz iktidar olsanız ve Başbakan olarak yerinizi alsanız, AKP lideri de sizi teröristlikle veya sizin tabirinizle "militan" olmakla suçlasa prestijiniz ne olur? Siz, kendinizi yurtiçinde saydıramazken yurtdışında sizi kim sayar, değer verir ve saygı gösterir?

Başbakan Erdoğan ise kendisini suçlayan tüm parti liderleriyle tek tek uğraşıyor mitinglerde. Bu ülkenin vatandaşı olarak çok merak ediyorum. Eğer parti liderleri, çıktıkları gezilerde halka seslenirken birbirlerini suçlamasalar ne konuşacaklar, halka ne söyleyeceklerdi? Hadi AKP iktidar olduğu için iyi kötü ellerinde bir program var. Bu program ile ilgili olarak gelecekte ne yapacakları da aşağı yukarı belli. Bunları anlatsalar bile 1 saat konuşurlar mitinglerde. Peki ya seçime girecek diğer parti liderleri ne söyleyecekti? Bu liderlerin tüm mitinglerde yaptıkları tek şey iktidarı eleştirmek. Üstelik siyasi ahlaktan uzak bir tavırla yapıyorlar bunu.

Bir ülkenin Dışişleri Bakanı'nı militanlıkla suçlamak nasıl bir zihniyettir? Nasıl bir anlayıştır? Başka bir lider bu ülkenin başbakanını teröristlikle suçluyor. Bir diğeri elinde urgan, teröristbaşını idam etmemekle suçluyor başbakanı. İyi de adama sorarlar! Kardeşim teröristbaşı yakalandığında sen iktidar ortağı değil miydin? Elinde fırsat varken sen neden idam ettirmedin teröristbaşını? Zaten sordularda bir televizyon programında. Sayın Bahçeli'nin yanıtı tuhaftı. "O günkü siyasi şartlarda buna imkanımız olmadı!!!" dedi Bahçeli. Demek ki gücün onu idam etmeye yetmiyor. O zaman iktidarı neden eleştiriyorsun?

Türkiye'deki siyasi liderlerin hepsinin tavrı bu işte. Sadece eleştiri oklarını atıyorlar etrafa. İş icraata geldiğinde hiçbiri ortada yok. Zaten Türkiye'nin en önemli sorunu da bu değil mi? Eskiden halkımız hoşlarına giden bu "sallama ifadeler" karşısında bu liderleri destekliyorlardı. Ama halk da artık bilinçlendi. Kimse "yemiyor" bu sözleri.

Siyasi liderlerin mevcut çirkin tavırları ve uyguladıkları kirli siyaset artık herkese bıkkınlık getirdi. Ülkede ne üslup kaldı, ne saygı...

Haydi hayırlısı diyelim....

 
Toplam blog
: 74
: 2756
Kayıt tarihi
: 09.04.07
 
 

On yıldan fazla süredir reklam ve halkla ilişkiler sektörü ile internet ortamında medya sektöründe h..