Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '06

 
Kategori
Haber
 

Kırmızı ataçını eve dönüştüren adam!!

Kırmızı ataçını eve dönüştüren adam!!
 

Bir senede 14 takas yaparak kırmızı ataçını eve dönüştüren bir adam var: Kyle MacDonald. Geçen sene bir blog açarak, kırmızı ataçı olduğunu ve bunu herhangi birşeyle takas edebileceğini ilan ediyor. Hatta kendisine takas konusunda söz verirseniz, takası gerçekleştirmek için dünyanın heryerine gidebileceğini söylüyor.

İlk teklif Kanada Vancouver'dan iki kızdan geliyor. Balık şekilli kalemlerini veriyorlar ataç karşılığında. Ardından Seattle'dan bir seramik ustası, kendi yaptığı kapı/çekmece kulpunu veriyor bu kaleme karşılık. Kulp, barbeküye (bizim mangal); barbekü, eski bir jeneratöre; jeneratör, Budweiser neonlu bira fıçısına; bira fıçısı, kar otomobiline dönüşüyor sırasıyla.

Bu arada Kyle, ufak çapta şöhret olmaya başlıyor. Çünkü kar otomobilinin sahibi, ünlü bir talk-showcu ve takas olayı kanal tarafından yayınlanıyor. Hatta CNN de olayı haber yapıyor. Kyle'ye "paperclip guy" - "ataç adam" diyorlar.

Kar otomobiline karşılık Yahk diye bir kış kasabasına 2 kişilik tatil teklifi alıyor. Bu teklifi ise bir kamyonetle takas ediyor. Kamyonete karşılık Toronto'da bir müzik yapım şirketinden kaset teklifi geliyor. "Tüm masraflar şirketten" şeklinde..Bu teklifin çok işine yarayacağını düşünen bir şarkıcı kadın, Phoenix'teki evini bir seneliğine teklif ediyor. "Ataç adam" da kabul ediyor. İşin ilginci, bu evin yarı kirasını ödeyen ve yarısını kullanan kızcağız da ünlü rock şarkıcısı Alice Cooper'ın restoranında çalışıyor. Cin fikirli kız, patronuna gidiyor ve "Bir senelik kiramı bedavaya getirebilmem için bir hayranınıza bir öğleden sonranızı ayırır mısınız?" diyor. Alice abi, abiliğin ötesine geçerek bir babalık yapıyor kıza ve kabul ediyor.

Ancak "ataç adam"ımızın hedefi ev. Bu teklifi takas için bekletiyor. Gelen tekliflerden bir tanesi, içinde kar taneleri uçuşan masaüstü süsü amaçlı cam bir top, teklifi yapan ise rock fotoğrafçısı olmak isteyen bir genç. Burada Kyle kardeşimiz de felsefe yapıyor ve takas olayına bakış açısını ilan ediyor: "Benim için değeri olmayan bir şey, başkası için hazine olabilir." Böylece takas gerçekleşiyor. Takasları başından sona izleyen herkes, Kyle'nin bloguna sitem içeren mesajlar bırakıyor..

Kar taneleri topuna, bunların koleksiyonunu yapan bir yapımcı/yönetmenden teklif geliyor: Bir filmde konuşmalı bir rol, hem de karşılığında para verilecek. Tabi bu teklif de bir kenarda bekletiliyor. Sonunda Kipling diye bir kasabadan, hem ev hem de kasabanın altın anahtarı vs. teklifi geliyor. Buna karşılık kasaba ahalisinden seçilen bir şahsiyet, film yapımcısının ilk filminde rol alacak. Kasaba yöneticilerinin amacı, aslında bir sene boyunca çok kişinin ilgisini çeken bu olayı kendi kasabalarının reklamına dönüştürmek. Bunun için de kasaba sembolü olarak bir ataç seçiyorlar. Dev bir ataç yapımına başlanıyor. Çünkü Kyle teklifi kabul ediyor. Şimdi onun 503, Main Street, Kipling Kanada adresinde bir evi var. Blogunun ise başlangıçtan bu yana 3 milyon hit aldığı söyleniyor..

İnanılmaz ama gerçek bir olay. Ben de şu anda ataçlardan ev şekli çıkarmaya çalışıyorum, o kadar yer dolaşıp bir sene bekleyemem:)

http://oneredpaperclip.blogspot.com/2005/07/one-fish-pen.html

haber kaynağı: www.farketing.com

 
Toplam blog
: 66
: 2742
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

MBA değil ama HBA (Herşeyi Bilen Adam) yapmış birisiyim. Hemen her konuda fikrim var ama hiç fikr..