Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

aygoz Özlem Eryoldaş

http://blog.milliyet.com.tr/aygoz1

30 Nisan '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kırmızı başlıklı kız ve "kurt"

Kırmızı başlıklı kız ve "kurt"
 

Hayata açtığı pencereden baktı maskeli yüzlere.. Sanki hepside aynı maskeyi takmış gibiydi..

Aynı asık yüzler, hayata endişeyle, korkuyla, şüpheyle bakan gözler..

Güvensizdi insanlar karşısındakilere.. Hatta kendilerine bile.. Kıskançlık denilen korkunç yaratık içlerine yerleşmişti.. Dozunda olsa çok da tatlı olabilecek olan kıskançlık..

Yalanlar dallanıp budaklanıyordu.. Çorap söküğü gibi gidiyordu yaşamlarında... Kendini kandırdığından habersiz aynı oyunu oynamaya devam etmek.. İlginç !

Bir yerlerde de bir insan vardı.. Tüm bu yaşanılanlara hayretle bakıyordu.. Anlamaya çalışıyordu olup bitenleri.. "Ben mi yanlışım acaba " diye düşünüyordu.. O ki ; hayatında hiç açık parantez bırakmadan yaşayıp gitmişti.. Sorguları vardı birilerine karşı.. Ama onların da cevaplarını mutlaka almıştı.. Yaşayarak, acı çekerek de olsa.. Maske takmaktan hiç hoşlanmamıştı.. Sadece odasındaki duvar da asılı duran "mask" lardı güzel olan.. Gözleriyle tanımıştı tüm gerçekleri.. Duygularını, hayırlarını, evetlerini, aşklarını, sevgilerini, hüzünlerini..

Ormanda büyük annesine yemek götürmeye çalışan "kırmızı başlıklı kızı" düşünürdü..

O kötü kurt çıkmasaydı keşke derdi.. O çıkmasaydı karşısına her şey çok daha başka olabilirdi..

"Korkuyu" yaşamıştı ilk kez bu masalı duyduğunda.. Ya benim de karşıma "kötü kurtlar" çıkarsa diye.. Kafesinden kuşunu kaçırdığın da çok sevinmişti! Özgürlüğüne kavuştu diye..

Yan apartmanın bahçesin de bağlı duran "kurbanlık koyunun" ipini çözmüşlerdi arkadaşıyla..

Hayvancağız kaçarken, çok sevinmişti.. Kurtuldu diye.. İnsanların onu yakalama çabalarını anlayamasa da !..

Pamuk Prensese "zehirli elmayı" veren cadıyı anlayamamıştı hiç.. Ne yapmıştı da böyle çirkin bir cezayı haketmişti acaba !..

Sonra bir gün televizyon izlerken, miniminnacık bebeklerin, çocukların kurşunlardan delik deşik olmuş yüzlerini görünce Kırmızı başlık masalındaki "kurt" dan, "zehirli elma" veren cadıdan, daha kötüler olduğunu öğrenip hüzünlenmişti.. İçinde nifak tohumları besleyen insanların varlığını öğrendikçe masallarda ki "kötü" leri özler olmuştu.. Onlar masaldı ama bunlar gerçek !..

Masallar gerçek olsa çok daha iyi olur du! diye düşünmüştü hep!...

 
Toplam blog
: 185
: 1494
Kayıt tarihi
: 10.03.07
 
 

Yazabilmenin özgürlüğüyle... İstanbul'un bir bahar sabahında dünyaya gelmişim. Keşfetmek, anlayabilm..