Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '09

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Kırmızı biber çorbası olur mu?

Kırmızı biber çorbası olur mu?
 

kırmızı biber çorbası


Kremalı yada sütlü domates çorbasını biliyoruz ama "Kırmızı biberin çorbası mı olur?" diyeceksiniz. Olmaz! Ama Ayhan yaparsa, bal gibi olur. Bilmiyorum başka yapan oldu mu? İnternette bu tarifi bulamadım.

Domates çorbası ve üzerine rendelenmiş kaşar, kızarmış ekmek küpleri. Yeme de yanında yat! Çoğu zaman domates salçasından yapıyorsunuz değil mi bu çorbayı? Siz devam edin hazır salçadan çorba yapmaya. Ne kadar sağlıksız beslendiğinizin farkında mısınız? Asla hazır salçadan çorba yada yemek yapmayın. Hatta hazır salçayı evinize sokmayın. Mümkünse tam zamanı, tarifini verdiğim: "Ev Yapımı Dayanıklı Biber Salçası" yapmanızın. Zararlarını burada anlatacak değilim. Ev yapımı biber salçasının faydaları ve "Kırmızı biber suyunun yüz ve cilt güzelliğindeki mucizesinin" yanında şimdi sizlere; çok besleyici ve çocuklarınızın çok seveceği bir tarif vereceğim.

Malzemeler

2 kg kırmızı taze biber. Dolmalık olanından.
3-4 adet maydonoz dalı.
Taze nane yaprakları.
1 çorba kaşığı tepeleme buğday unu.
Rendelenmiş kaşar.
Bir avuç küp şeklinde, kızarmış ve kurutulmuş ekmek.
2 çorba kaşığı sıvı yağ.
Tuz

Hazırlanışı

4 kg. kırmızı biberin çekirdeklerini ayıklayıp, yıkayın.
Üzerini örtecek kadar kaynar suda yarım saat haşlayın.
Suyunu süzüp, mutfak robotundan geçirin.
Süzülmüş biberleri yarım saat daha kaynatın.
Ara sıra tahta kaşıkla karıştırın. Dikkatli olun! Pörtleyebilir! Yani yanardağ krateri gibi delikler açılır buhar çıkmaya başlar. Üzerinize sıçrayabilir.
Süzgeç yardımı ile suyunu süzün. 4 kg. biberden -gücünüze kalmış- 3 su bardağı su çıkarabilirsiniz.
Biber suyunu steril edilmiş kavanoza koyun.
Tencerede unu, kokusu çıkana kadar, sürekli karıştırarak kavurun.En fazla 4 dk.
Sıvı yağı ya da seviyorsanız tereyağını ilave edin.
Topaklanmasına asla müsade etmeden karıştırın.
2 su bardağı kaynatılmış suyu azar azar ilave edin.
5 dk. kaynadıktan sonra 2 su bardağı kırmızı biber suyunu ilave edin.
Taze nane yapraklarını ve maydanozları, sapları tencere dışında kacak şekilde koyun.
5 dk. kısık ateşte pişirdikten sonra 1 çay bardağı süt yada krema ilave edin.
5 dk. daha pişirin.
Kıvam arzusuna göre, süt yada biber suyu ekleyip 5 dk. daha pişirebilirsiniz.
Piştikten sonra maydanozları tencereden çıkarın.
Tabaklara servis yapıp üzerine kaşar ve kızarmış ekmek ilave edin.

Siz Sormadan Ben Söyleyeyim


Biber suyunu mutlaka steril edilmiş kavanozda ve içine el deydirmeden saklayın.
Kabukları ile yapmamım sebebi: daha lezzetli oluyor.
Sizin için aynı anda 5 adet yazıyı birbirleri ile ilişkilendirmeye çalışıyorum. Deli olacam yaa!
Umarım bu tarifleri denersiniz. Çünki hepsi doğal ve severekten, yürekten!

 
Toplam blog
: 106
: 4561
Kayıt tarihi
: 28.03.09
 
 

Ayhan Demiral ..