Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '09

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kırmızı biber küpü ile yüz ve vücut güzelliği

Kırmızı biber küpü ile yüz ve vücut güzelliği
 

Kırmızı biberin sağlık açısından faydalarını biliyorsunuzdur. Pekala “Kırmızı biberin özellikle yüz ve cilt güzelliğinde çoğu kozmetikten daha etkili olduğunu” biliyor muydunuz?

Kırmızı biberin, içindeki “kapsain” maddesi ile çoğu hastalıklarda etkili olmasının yanında kanseri önleyici etkisi de bulunmaktadır. Rengini veren “karotenoid” maddesi ise kolestrol düşürüyor, mide asitleri düzenliyor, mikrop öldürüyor ve bağışıklık sistemini düzenliyor. Organizmayı canlı tutmasının yanında: romatizma, mafsal ve diş ağrılarına birebir. Ayrıca sinir yatıştırıcı özelliği de bulunmaktadır. Özellikle acı kırmızı biber, portakaldan daha fazla C vitamini içermektedir.

Nasıl tüketileceği konusunda merakınız varsa; kesinlikle taze tüketmeye özen gösterin. Yemeklerde kullanabildiğiniz gibi, suyundan ve salçasından faydalabilirsiniz. Salça tarifini “Doğadan Doğal Yemekler” adlı blogumun “Ev Yapımı Dayanıklı Biber Salçası” adlı yazımda bulabilirsiniz. Gelelim kırmızı biberin yüz ve cilt güzelliğindeki faydasına.

Kırmızı biber, hem yüz hem de cilt temizleyicidir. Ölü hücreleri ve derileri, siyah noktaları, sivilceleri temizlediği gibi cildi sıkılaştırıcı, koruyucu ve gençleştirici özelliğe sahiptir. Aşağıda tarifini vereceğim “kırmızı biber buz küplerini” sabahları ve yatmadan önce cildinize uygulayabilirsiniz. Hiç bir yan tesiri yoktur. Ancak şu uyarıyı yapmak isterim. Bazı hassas ciltler belirli gıdalara reaksiyon gösterebilmektedir. Kimi saç boyalarına karşı çoğu kadının alerjisi olduğunu görmüşsünüzdür. Zaten satın aldığınız her kozmetiği, uzun süre kullanmadan önce mutlaka vücudunuzun küçük bir yerinde test etmelisiniz. Bu nedenle kırmızı biber buz küplerini mutlaka vucudunuz küçük bir yerinde mutlaka test edin. Buz küpünü sürün ve 1 saat bekleyin. Herhangi bir alerji ile karşılaşmadıysanız, hadi bakalım; çıkalım “güzel yüz ve cilt yolculuğuna!”

<ımg height="120" alt="" src="http://www.ayhandemiral.com/wp-content/uploads/biber_küpü/kırmızı_biber_buz_küpü_uygulama.jpg" width="120">

Kırmızı Biber Buz Küpü

    1 su bardağı kırmızı biber suyu. Tarifi aşağıda. 1/2 su bardağı maden suyu. İşlenmiş, yapay mineralli su, soda vs. asla kullanmayın. Harbi maden suyu kalmadı ki zaten! 1/2 taze limon suyu. Mümkünse daha tatlı cins olan turuncu meyer limonu. 1 çorba kaşığı saf alkol. Eczanelerde bulabilirsiniz. Alkolun fazlası cilde zarar verir ama bu küçük oran kesinlikle zararlı değil aksine daha da faydalıdır.

Hazırlanışı

    Yukarıda saydığım malzemeleri mümkünse steril edilmiş cam ya da porselen kapta cam kaşık ya da tahta kaşıkla karıştırın. Sonra yine steril edilmiş buz kaplarına dökün. Buzdolabında 6 saat bekletin. Her bir küpü temiz bir bez barçasıyla tutup yüzünüzün her tarafına sürün. Yüzünüzden akan sıvıları temizleyin. Buz eriyene kadar devam edin. En az yarım saat yüzünüzü yıkamayın. Merak etmeyin renk bırakmaz. Bıraksa da fena olmaz. Pespembe cildiniz olur. Özellikle göz kenarı morluklarına iyi gelmektedir. Buz küplerini vücunuzda da kullanabilirsiniz.

<ımg height="120" alt="" src="http://www.ayhandemiral.com/wp-content/uploads/biber_küpü/kırmızı_biber_buz_küpü_haşlama.jpg" width="120"> <ımg height="120" alt="" src="http://www.ayhandemiral.com/wp-content/uploads/biber_küpü/kırmızı_biber_buz_küpü_robot.jpg" width="120"> <ımg height="120" alt="" src="http://www.ayhandemiral.com/wp-content/uploads/biber_küpü/kırmızı_biber_buz_küpü_süzme.jpg" width="120">

Kırmızı Biber Suyu

    1 kg. kırmızı -tabi ki acı olmayan- biberin çekirdeklerini çıkarıp yıkadıktan sonra yarım saat haşlayın. Suyunu süzüp, mutfak robotundan geçirin. Yarım saat daha kaynatın. Suyunu süzün ve soğuduktan sonra steril edilmiş cam kavanoza koyun.

Not: Kırmızı Biber suyundan çocukların çok seveceği mükemmel bir çorba yapabilirsiniz. “Kremalı kırmızı biber çorbası.”

Güzel ve sağlıklı kalmanız dileğimle.

 
Toplam blog
: 106
: 4561
Kayıt tarihi
: 28.03.09
 
 

Ayhan Demiral ..