Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '17

 
Kategori
Futbol
 

Kırmızı Derbi

Fenerbahçe için şampiyonluk yolunda tamam mı devam mı maçıydı bu yüzden Fenerbahçeli futbolcuların ve taraftarın gergin olması gayet normaldi. Ancak Beşiktaş kaybetse bile 2 puan önde olmaya devam edeceği maçta neden bu kadar gergindi anlamak mümkün değil. Fenerbahçe taraftarlarının şu anda tekrar geri gelse yüzde ikiyüzünü vereceğini bildiği Caner'e bu kadar tepki göstermesini anlamak mümkün değil. Tamam top Caner'e geldiğinde ıslıklarsın falan ama taç atarken köşe vuruşu kullanırken kulübüne ceza geleceğini bile bile sahaya eline geçen ne varsa atmak hiç yakışmıyor. Üstelik Caner Fenerbahçede kalmak için herşeyi yapmışken onu satan Aziz Yıldırımken bu tepki gerçekten çok saçma. Evet belki bu tepkiler sonucunda Caner istediği ortaları pasları atamadı ama terside olabilirdi. 

Maça iyi başlayan Beşiktaş oldu ama Fenerbahçede Ekici'nin kaptığı topları hızla ileriye taşıması ile etkili olurken sağdan Isla'nın bindirmeleri de pozisyonlar yarattı. Hasan Ali'nin maç boyunca bir kere yaptığı bindirmede ne yapacağını şaşırması Fenerbahçeyi bi golden etti.  Ceza sahası içine Ekici'nin çok güzel ve doğru yere yaptığı ortada Medel'in Janssen'e gereksiz yüklenmesi ile penaltı doğru karardı. Ancak Medel'in sarısını atladı Ali Palabıyık. 1-0 öne geçtikten sonra kontrollü oynamaya başlayan Fenerbahçe geriye gömülünce 2 tane net pozisyonda Atiba ve Q7 fırsatları değerlendiremedi. Valbuena'nın güzel ortasına estetik bir şekilde vuran Ozan için bu pozisyonda şansızdı diyebiliriz. Ancak yine de kafasını kullansa yüzde yüz gol olurdu. Q7'nin Valbuenaya arkadan yaptığı hareket aslında direkt kırmızıyı gerektiryordu ama Q7hakemin hatasını hemen telafi ederek bu tartışmayı noktaladı. Hem skor hem de sayısal üsütnlüğü ele geçiren Fenerbahçede penaltı atmaktan başka bir faydası olmayan sahte brezilyalı Giuliano'nun orta sahada takım atağa çıkarken yaptığı çok basit hatadan sonra önce mecburi stoper Roman önünden geçen topa kaymayarak Neto'nun gereksiz bir şekilde kırmızı kart görmesine sebep oldu. Neto'nun bu pozisyonda yaptığı hareket gereksizdi çünkü pozisyon golle sonuçlansa bile halen sahada 1 kişi fazla oynamaya devam edecek Fenerbahçe tekrar gol veya goller bulabilirdi. Ayrıca bu kırmızı kartdan sonra Aykut Kocaman devre arasında mecburen Topal'ı oyuna almak zorunda kaldı. Aslında çıkacak oyuncu sarısı olmasına rağmen Ekici değil topu kaptırıp kırmızı karta sebep olan ve sahada görünmeyen Giuliano olmalıydı. İlk yarının son dakikalarında Ozan'ın kornerden gelen topta koluna çarpan pozisyona pemaltı istemesi gerçekten çok komikti. Çünkü Ozan'ın kolları gövdesine yapışıktı. 

İkinci yarıya 1-0 geride olmasına rağmen Beşiktaş çok iyi başladı. Çünkü Topal'ın oyuna girmesi ile sezon başındaki kurguya geri dönmüş oldu Fenerbahçe. Yani üretemeyen hep geriye oynayan buna bir de derbinin ağırlığını çok fazla kaldıramayan Valbuena'nın top kayıpları eklenince oyun Fenerbahçe yarı alanına yıkıldı. Şenol Güneş Talisca'nın yerine Negredoyu alarak en azından bir puan için riske girdi. 71. dakikadaki pozisyonda ofsaytı 77 cm ile bozan Isla yan hakemin yanlış yerde durmasıyla bir anlamda yırttı diyebiliriz. Ama Negredo o pozisyonda topu koluyla önüne alıyor ama hiç kimse bundan bahsetmiyor. Çünkü burada yapılmak istenen bariz bir şekilde maçı kazanan Fenerbahçenin maçı hakem sayesinde kazandığı algısı yaratmaktır. Şenol Güneş'in tribüne gönderilmesi öncesi verien faul kararı yanlış. Ama bu Türkiyenin filozof hocası olarak sunulmaya çalışılan Şenol Güneş'in küfür ettiği gerçeğini gizleyemez. Hakemin kararı yanlış da olsa hocanın küfür etmesi tribüne gönderilme gerekçesidir. Aynı şekilde Alper'in kendisine Medel'in kayarak yaptığı müdahelede hemen kalkarak Medel'in boğazına yapışması ile sarı kart görmesi de bu şekilde bir örnektir. Bu pozisyonda Alper yerden kakmasa Medel sarı kart görecekti. Böylece Medel 2 defa sarı kartdan yırtınca 81. dakikada hoca oyundan alarak tedbirini aldı. Cenk Tosun'un ceza sahası içinde Hasanali'nin darbesi ile yerde kalmasını hakem süzemeyince beraberlik şansını kaçırdı. Ve hakemin maçta yaptığı en büyük hata buydu. Alper'in Ozan'a alda at dediği pozsiyonda Ozan neresiyle vuracağını bilemeyince yüzde yüzlük bir gol daha kaçırarak antrenmanlardan sonra çalışmadığını gösterdi. 86. Dakikada Janssen'in Tosiç tarafından çekilmeisne rağmen devam ettirdiği pozisyonda Alper'in vuurşunda Atiba'nın elle müdahelesi ile penaltı kazandı. Penaltı ve Atiba'nın 2. sarıdan atılması da yüzde yüz doğru kararlardı. 

2-0'ın rehaveti ile maçın bittiği sanan Fenerbahçe klasiği ile 16 saniyede 5 pas ile gelen gol ve sonrasında İsmail Köybaşı'nın gereksiz kırmızı kartı ile maça yine gerilim ve Beşiktaş hakim oldu. Ama son dakikalarda özellikle Souza'nın dikkatli ve özverili savunması ile maç 2-1 bitti. Kameni bu maçta yaptığı harika kurtarış ile artık bu takımın ilk kalecisi oldu diyebiliriz. Artık Volkan'ın kaleyi devralması için Kamenin çok bariz hatalar yapması gerekir. Evet aslında Fenerbahçe maçı kazandı ama 2 direk kırmızı kart ile en az 2 şer maç ceza alacak Neto ve İsmail'i kaybetti. Ayrıca sakatlanarak oyundan çıkan HasanAli'nin de ciddi bir sakatlığı varsa sol bekte problem yaşayacaktır Aykut Hoca. Beşiktaş içinse durum gerçekten daha zor çünkü hafta arası Leipzig ile oynadıktan sonra Trabzon maçına Q7, Atiba ve Oğuzhansız çıkacak. Maç bittikten sonra kart görme başarısı gösteren Oğuzhan ve bu şekilde kart gören tüm futbolcular için söylenecek maalesef kelime bulamıyorum.

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..