Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '07

 
Kategori
Anılar
 

Kırmızı perde

Kırmızı perde
 

Dostlar nihayet bizim burada da havalar ısınmaya başladı. Yağmurları size gönderdik!

Dün bizim oğlan telefon açtı. Yemeğe beklemeyin dedi. Arkadaşları gelip tiyatroya gideceklermiş.

Hanımla şöyle bir göz göze geldik; ikimiz de sustuk, ayrı ayrı daldık gittik.
O ne sinemaya ne konsere benzer, benim için;

En sevdiğim bölüm o kırmızı perde kapanır da hep birlikte ayağa kalkarız yaa ! Derinden gelen alkış sesi perdeye çarpar, acil acil diye.

Sonra açılır, süzüle süzüle, elele tutuşmuş sevgi yumağı, önümüzde eğilir. Alkış sesleri bir kat daha artmıştır. Perde biraz kıpırdanır, yumak biraz geriye adım atar. Sonra gene bizlerin önünde tekrar tekrar eğilir. Gözlerin de her birinin ayrı mutluluk vardır. İçlerinde ki yorgunluk o an bitmiştir. Perde bir başka oyun için yavaş yavaş kapanır.

" Amca konuştuğu mastarlı Almanca' sı ile kasadaki kıza birşeyler anlatmaya çalışıyor; Kız Alman, adamın dediğinden hiç mi hiç anlamıyor. Amcanın arkasında; Hanımı belli. Ceketini çekerek; Bak bu Türk ona sor, diyor. Amca teni biraz koyu kıza dönerek derdini anlatıyor gene o Almanca ile. Tezgahtar kız amcayı hemen yanına alıp, reyonun başka yönüne doğru götürüyor. Bu arada ikisi de birbiri ile mastarlı Almanca konuşuyor, anlaşıyorlar. Amca memnun. Hanımı ondan fazla. Sonra tezgahtar kızın Portekizli olduğunu öğreniyorum. "

Bende benim kırmızı perdemi kapatıp mağazadan dışarı çıkıyorum.

Dostlar kalkın açın perdelerinizi, odanıza günün ışığı dolsun; Oyun başlıyor !.. Sonun da sizleri de alkışlıyacağız. O kırmızı perde kapandığı zaman.

İyi oyunlar sevgi dolu......

 
Toplam blog
: 271
: 1289
Kayıt tarihi
: 20.02.07
 
 

Bütün canlıları seven, kendi penceresinden yaşamı anlamaya çalışan, onlardan bir şeyler öğrenmek ist..