Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '11

 
Kategori
Haber
 

Kırsaldan Daha Tehlikeli Kent Gösterileri

Kentlerde yoğunlaşan teröristlerin protesto gösterileri, dağda ki silahlı terör eylemlerinden daha derin potansiyel birikim oluşturmakta ve devamlılık hali siyasallaşmasını ve bölücülüğe zemin hazırlamaktadır.

Gün geçmiyor ki doğudaki bir kentte şiddet içerikli sokak gösterileri olmasın. Hergün bir olayı , konuyu bahane dip sokakları terör ortamında sokak savaşlarına sahne yapıyorlar.

Bu durum dünya medyasında etnik rahatsızlığın meşru bir görüntüsü olarak zihinlerde yer etmesini sağlıyor olmalıdır.

Tıpkı filistin intifadası gibi bu görüntüler dünya kamuoyundan gün geçtikçe taraftar toplayacağı gibi yurtsever milli birlikten yana kürt halkınıda terörden yana duruş sergilemeye sevk edecektir.

Bu potansiyel tehlikeyi toplumun zihninden silip 10 yıl önceye götürmek de bundan sonra pek mümkün gözükmemektedir.

Bu gidişat ABD'nin BOP projesinin Sudan ve Kuzey Irak bölgesel özerk yönetim örneğinde olduğu gibi özerk demokratik bölgesel yönetim uygulama projesinin görüntüleridir. Eğer iyiniyet ürünü olarak federasyon yapılanması olursa, yıllar sonra bölgede oluşacak bir sıcak yapılanma da bu günkü birlik-bütünlük ve vatan sınırlarını bir daha yeni nesillerin ilanihaye göremeyeceğini iyi kavramanız gerekir.

Bu toplumsal gösterilere bu iktidardan önce kimse cesaret edemeyeceği gibi, taraftar da bulamazlardı. Aslında iktidarın samimi niyeti ülkenin bütünlüğünden yanadır, ancak bu süreçte dini ve siyasi argümanları kullanarak gidişatı manipüle edeceğini ve bu yöntemle iktidarınında karlı çıkacağını zannetmektedir ama gidişatın ileri aşamalarında konrolünden çıkabileceği gözükmektedir.Gelinen son durum İktidarın iki elini başına koyup düşünmesi zamanının geçtiğini göstermektedir.

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..