Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '18

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Kırşehir'de 7. Aşık Paşa Uluslararası Şiir Şöleni ( 4 )

Kırşehir'de  7. Aşık Paşa Uluslararası Şiir Şöleni ( 4 )
 

16,17,18 Kasım 2018 - Kırşehir


7. Aşık Paşa  Uluslararası gecesi  Cumartesi  akşamı saat 18. 30- 21.30 arasında Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde  gerçekleşti. Koca   Kültür salonu  tıklım tıklım idi. Salonda Kırşehir Valisi, Kırşehir Belediye Başkanı,  Ahi Evran Üniversitesi  Rektör ve   öğretim görevlileri,  bürokratlar ve  Kırşehir halkı vardı.   Şiir şölenine büyük bir ilgi vardı.

Şölenin açılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Gecenin sunucusu Kırşehirli öğretmen şair Sargın’dı. Önce günün anlamına uygun Kırşehir Şairler ve Yazarlar Başkanı Veysel Turgut, Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu Başkanı öğretmen ve şair Zübeyde Gökbulut,  Kırşehir Vali Yardımcısı Musa Üçgül ve Kırşehir Belediye Başkan Vekili tarafından kısa ve özlü takdir edici konuşmalar yaptılar.  Programın ilk şairi Söke –Aydın’dan katılan bu satırların yazarı Abdülkadir Güler ile başladı. Ondan sonra programa katılan ve yukarıda adları yazılan şairler tarafından şiirlerini sundular. Programın bitiminde davet edilen şairlere birer onur belgesi ve K     Kırşehir’e özgü çeşitli armağanlar verildi, toplu halde fotoğraflar çekildi.

SÖZÜN ÖZÜ:  7. Aşık Paşa Uluslararası Şiir Şöleni 16,17 ve 18 Ekim 2018 günlerinde coşkuyla Kırşehir’de Aşık Paşa’ya yakışır bir şekilde kutlandı. Kırşehir Valiliği,  Kırşehir Belediyesi,  Ahi Evran Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü,  sivil ve diğer toplum örgütleri ellerinden gelen yardımları hiç esirgemediler. Gerek Belediye olsun ve gerekse diğer toplum kuruluşları olsun bizlere karşı konukseverliğin örneğini gösterdiler. Aydın- Söke’den bu şölene katılan bir fert olarak, son derece memnun olarak döndüğümü ifade etmek isterim.

Bu etkinlik sırasında  Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğretim görevlisi  Prof. Dr. Sayın  Nadir İlhan  Aşık Paşa’nın hayatı ve  kişiliği, eserleri ve özellikle  “GARİPNAME  “  konusunda  vermiş olduğu bilgiler gerçekten  dinlenmeğe  değerdi. Konuşmalar ve okunan şiirler  seyircilerden bir hayli alkış aldı diye bilirim. Etkinliğe katılanlarla tanışmaktan onur duyduğumu burada altını çizerek  belirtmek isterim. Cümlesine sağ olsunlar, var olsunlar  dileklerimi bir kez daha  tazeliyorum.

Kırşehir -  Mucur’dan  gazeteci  ve şair öğretmen H. Vahit Bulut’u  görmek isterdim.  Hasta oldukları iççin  gelmediğini öğrendim. Ona selam ve sevgilerimi ve geçmiş olsun dileklerimi   gönderdim.  Bir de  Kaman’da gazeteci ve yazar Mazhar Boyacıoğlu’yu  Kaman’da  ziyaretimiz sırasında  onunla kucaklaşmak  nasip oldu. 2011 yılı kasımında 2.Aşık Paşa şairler şölenine (17,18,19 Kasım 2011), tarihlerinde katılmış ve orada bir araya gelmiştik.  Aradan 7 yıl geçti. Kaman’ da anılarımızı bir kez daha tazeledik.

7. Aşık Paşa Uluslararası Şairlerin buluşması bağlamında ve de kutlamalarında başta Kırşehir Valisi Sayın İbrahim Akın’a, Kırşehir Belediye Başkanı Sayın Yaşar Bahçeci’ye, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr.Vatan Karakaya  ve Rektör Yardımcısı Sayın Mustafa Kurt’ta, İl Kültür ve Turizm  Müdür  Vekili Sayın  Eyüp Temür’e,  Kırşehir  Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Sayın  Veysel  Turgut ve  Şairler Çalışma Grubu Başkanı  Şair ve Öğretmen Zübeyde Gökbulut ‘a  her zaman yanımızda bulunan  Sayın İbrahim Düger’e  ve ayrıca bu   şölende tüm emeği geçenlere  ayrı ayrı  teşekkürlerimi  sunuyor   bu vesile ile   selam ve saygılarımı  Aydın- Söke’den  gönderiyorum. Ayrıca unutmadan eklemek istiyorum:  Üç gün boyunca  bizleri ağırlayan kaldığımız  CİNGÖZ Otelinin  güler yüzlü, yerinde hizmet veren  sıcak ve samimi saygıdeğer  personeline de  teşekkürlerimi   sunmak istiyorum.  

18 Kasım 2018 Pazar günü Kırşehir’de bulunan bazı öğrencilerimi ve yakınlarımı ziyaret ettikten sonra akşamüzeri saat 18.30 ‘da tekrar Kamil Koç’la Kırşehir’e elveda dedim. Kırşehir’den ayrıldığım saatlerde üzerimde bir ağırlık ve bir hüzün vardı.  1964- 1966 yılları arasında Kırşehir – Çiçekdağı İlçesine bağlı Demirli köyü ( küçük İstanbul ) ve orada yaşayan öğrencilerimi yakın dostlarımı anımsadım.

Zaman akıp geçiyor, nerden nereye geldik benim aziz dostlarım. Kırşehir’de orta Anadolu’nun tarihi ve bir kültür merkezi olan bir kentinde ( KIRŞEHİR) de Aydın’ın, Söke’nin adını onurla taşıdığım ve SÖKE’yi  anlattığım için  mutluluk   duyduğumu da belirtmek isterim.  Çünkü SÖKE’ nin ekmeğini yığıyor ve havasını teneffüs ediyorum.

Esen kalınız, selam ve saygılarımla efendim.


Kaynak:
     1- Folklor Halk Bilim Dergisi, Cilt: 8, Sayı: 78, Nisan – Haziran 2017.
     2 -Kırşehirli Aşık Paşa, Zübeyde Gökbulut,   Kırşehir Valiliği Kültür Yayınları,. 2011
     3 -Neşet Ertaş Gönül Sultanları Kültür Evi,    Kırşehir Valiliği, 25 Eylül 2014


Abdülkadir GÜLER
26 Kasım  2018- SÖKE

 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..