Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '13

 
Kategori
Kitap
 

Kış ağrısı

Kış ağrısı
 

Kış Ağrısı adlı roman 1979 yılının Eylül ayında başlayıp 1980 yılının Eylül ayına kadar devam eden güzel bir hikayenin kağıda yansıtılmasıyla ortaya çıkmış. Hikayenin kahramanı olan 'Umut' sadece adını değil umudunu da yasıtmış hikayesine. Her okurun mutlaka okuması gereken bir roman.

70'li yılların son kış ayında başlayan 80'li yılların ilk kış ayına kadar süren tutkulu bir hayat hikayesi. Umudun insana kattığı değerler ve dibine kadar yaşanmış bir hayat. Girilen her yolda dönüm noktaları ve yol ayrımlarıyla dolu bir serüven. Ödenen ve ödetilen bedeller, ne kadar uzağa gidilirse gidilsin yapılanlarla muhakkak yüzleşmenin verdiği acı tecrubeler.

"Umut aklından geçenleri duymadığı için mutlu hissetti kendini.

Ancak insan böyle durumlarda sadece kendini kandırabilirdi. Gerçeklerle yüzleşmeyi ertelemek yalanların bittiğini göstermezdi. Oysa aldatan aldanırdı hep, yalan söyleyen yanılırdı. O da sakladıklarını ertelemenin hazzını yaşadı pervasızca. Bir an önce hayatla yüzleşmekti doğru olan, yoksa onları halının altına süpürmekmiydi yanlışları anlamlı kılan. O yalanlarını o kadar çok halının altına süpürmüştü ki, halı psilikten geçilmez olmuştu. Halıyı her kaldırışında bir yalan daha eklemişti geçmişine. Ama yine inandırıyordu insanları kendine. Geçmişi yalan yığını olan kişinin doğruları ne kadar olabilirdi ki. Bu yalanlarmıydı doğruları götüren,üç beş doğrumuydu tüm yalanların üstünü örten.Umut çok bilinmezli denklemler arasında kaybolmuştu. Onun umudunu her geçen gün yok eden çözemediği denklemler değildi elbet.Hayat bir matematik olsaydı, Umut'un çözemeyeceği denklem olamazdı. Ahu çok bilinmeyenli denklemler hazırlarken,bu sinir bozan dersin sadece matematikle ibaret olmadığını düşünememişti. Bu denklemi kim çözecekti. Kimin aklı yeterdi yalanlara."

Yazar kitabında üniversite son sınıf öğrencisi bir gencin seksenli yılların zor şarlarında başından geçen ailevi,siyasi ve sosyal çevresinde yaşadıklarını o günlerde içinde bulunulan güncel olaylarla birlikte günümüz şartlarına uyarlayarak anlatmıştır.

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=643012&sa=132512397#Scene_1 

 

 
Toplam blog
: 11
: 937
Kayıt tarihi
: 12.08.12
 
 

Siyaset Bilimci / Yazar / Political Science / International Relations / Author / Danışman / Polit..