Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '18

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Kış Aylarında Yavaşlayan Metabolizmanız İçin Yapmanız Gerekenler

Kış Aylarında Yavaşlayan Metabolizmanız İçin Yapmanız Gerekenler
 

Güçlü Kış Metabolizması


Evet kış geldi,havalar soğudu, film geceleri başladı. Peki film gecelerinde tükkettiğimiz atıştırmalıklar ne olacak. Mevsimin değişmesi ile birlikte metabolizmamız malesef yavaşlıyor. Su tüketiminin azalması, sebze-meyve tüketiminin azalması da cabası. Peki kış mevsimini kilo almadan geçirmek için neler yapmalıyız?

Öncelike su tüketimimiz çok önemli. Vücudumuzun  %50-60'ı sudan oluşuyor. Bu oran çocuklarda çok daha fazla.  Dengeli bir metabolimza için her öğün su tüketmemiz gerekiyor.  Kış mevsiminde su tüketmekte zorlanıyorsanız suyunuzun içine portakal-nane ilave edip su tüketiminizi arttırabilirsiniz.

Kış mevsiminde beslenme alışkanlığımızın değişmesinde etkili olan bir diğer faktör de  meyve-sebze çeşitliliğinin azalması. Bağışıklığımızı güçlendirmek, kanser ve diyebet gibi hastalıklardan korunmak için günlük 5-6 porsiyon meyve-sebze tüketmemiz önemli. Böylece tatlı ihtiyacımızın bir kısmını da buradan karşılamış oluruz.

Bunun dışında gece geç uyuyanlar çok daha dikkatli olmalı. 6 saatten daha az uyumak;

    açlık hormonunu artıtrıyor
    yemek içi daha fazla zaman yaratıyor
    daha sağlıksız seçimler yapmamaıza neden oluyor
    karbonhidrat tüketimimi arttııyor
    fiziksel aktiviteyi azaltıyor.

Kış mevsiminde daha dengeli bir beslenme düzeni için son öğün ile yatma saati arasında 3 saat olması ve akşam yemeğinin daha çok sebze veya balık- tavuk gibi yağ oranı az besinlerden oluşmasına dikkat ediniz

Yatmadan 2 saat önce zerdeçal+zencefil içeren süt tüketmeniz metabolizmanızın hızlanmasına ve melatonin salgılanmasına yardımcı olarak daha rahat uyumanızı sağlayacaktır.


ınstagram: dyt.ezgidilanseker
facebook: ezgi dilan şeker

 

 
Toplam blog
: 19
: 60
Kayıt tarihi
: 18.09.18
 
 

Merhaba ben Ezgi Dilan Şeker. 2011 yılında Marmara Üniversitesi'ni kazanarak İstanbul macerama ba..