Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '18

 
Kategori
Ev / Bahçe
 

Kış Geliyor! Doğalgaz Tasarrufu İçin Bunları Okumakta Fayda Var

Kış Geliyor! Doğalgaz Tasarrufu İçin Bunları Okumakta Fayda Var
 

Kış aylarının gelmesiyle birlikte ısınma amaçlı doğalgaz kullanımları başladı. Doğalgaz faturalarının kabarık gelmesini istemiyorsanız, minimum harcama ile maksimum ısıyı yakalamak istiyorsanız bu dediklerimizi dikkate alın. Çünkü doğalgaz tasarrufu için gerekli her şeyi bir araya getirdik.

Doğalgaz tasarrufu için ilk olarak bir takım doğru bilinen yanlışları kafanızdan silmeniz gerekecek. En fazla yapılan hatalardan biri kombiyi tamamen açıp kapatmaktadır. İşe, okula, dışarıya giderken kombiler kapatılır.

Gece Açıp Sabah Kapatmayın
Gece 50 derecede yaktığınız kombiyi sabah kapatarak enerji tasarrufu yaptığınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bunun yerine kombinizi 30 ila 35 derece aralığında yakarak evin sürekli soğuk – sıcak değişimi yapması engeller, hem de kombinin içerisindeki suyun sıcaklığının düşmesine sebebiyet vermezsiniz.

Su sürekli soğuyup, ısındığı için kombiniz daha fazla enerji harcayacak ve bundan dolayı faturalarınız kabarık gelecektir. Sürekli kapat aç yerine, sürekli düşük ısıda çalıştırdığınızda daha iyi verim alacaksınızdır. 1 ay boyunca bunu deneyebilirsiniz.

Kombi kapatıp açma olayını arabalardan yola çıkarak düşünebilirsiniz. Arabalar şehir dışı yolculuklarda şehir içine kıyasla daha az yakarlar. Bunun sebebi aracın şehir dışına yolculuk yapması değil, şehir içinde olduğu gibi sürekli dur – kalk yapmamasıdır. Araç dur – kalk yaptıkça daha fazla yakıt harcar. Bu doğalgaz için de böyledir.

Perdeleri Kapalı Tutmayın
Güneşin var olduğu zamanlarda perdelerinizi kapalı tutmayın. Güneş alan tüm odalarınızın perdelerini açın. Perdelerin yalıtım sağladığı düşüncesiyle dışarıda soğuğun içeri girmeyeceğini düşünmeyin. Geceleri kapatabilirsiniz, fakat güneşin sıcaklığını hissetmeseniz dahi gün ışığı evler için gereklidir ve siz farketmeseniz dahi evi ısıtır. O yüzden sabah saatlerinde perdeleriniz açık kalsın.

Kombinin Bakım ve Baca Temizliğini İhmal Etmeyin
Doğalgaz tasarrufu için atacağınız en büyük adım kombi bakımı ve baca temizliğidir. Bağlı olduğunuz servise her kışa girmeden önce bakım yaptırmak, hem daha yüksek performans hem de daha düşük faturalar için gereklidir. Baca temizliği yaptırarak da ısı verimin de yükseliş kaydedersiniz. Aynı zamanda meydana gelebilecek can ve mal kayıpları da baca temizliği sayesinde engellenmektedir. Her yıl 1 kez düzenli bir şekilde baca temizliği yapılmalıdır.

Petek Temizliği Yaptırın
Son birkaç yıldır sık sık petek temizliğini duyuyoruz, görüyoruz. Son zamanlarda popüler olan petek temizliğini yaptırarak performans açısından çok büyük bir yol katedildiğini söyleyebiliriz. Peteklerin içerisine eklenen kimyasal ilaçlarla ısı giriş çıkışını engelleyen her türlü çer, çöp, tortu, pislik, pas yok edilmektedir. Buda daha az dereceyle daha yüksek ısı demektir.

Peteklerin Önü Açık Kalsın
Evinizin görünümü kadar ısısı da önemli olduğu için kış aylarında mevcut dekorasyonunuzu bir kenara bırakıp, peteklerin önünü açık bırakmanız daha yüksek performans almanıza vesile olacaktır. Özellikle alt ve üst kısımlarını kapatmamanız gerekiyor.

 

 https://bilgii.net/dogalgaz-tasarruf-icin-bunlari-dikkatlice-uygulayin

 
Toplam blog
: 5
: 170
Kayıt tarihi
: 27.11.17
 
 

Özel bir bankada yatırım müdürü olarak görev yapmaktayım. Ekonomi & finans konularında edindiğim ..