Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '08

 
Kategori
Haftasonu
 

Kış güneşinde Büyükada'nın keyfi de bir başka oluyormuş :)

Kış güneşinde Büyükada'nın keyfi de bir başka oluyormuş :)
 

Büyük Ada'dan güneşin batışı


Aslında haftasonu planımız İstinye Park ve yeni sezon alışverişi üzerine kuruluydu. Ama cumartesi havanın süper olacağı ve hemen ardından da yağmurun geleceğini duyunca kış güneşinden faydanlanmak şart oldu.

Plan 30 sn.'de netleşiverdi. Büyükada'ya gidilecek, bisiklet kiralanacak, adada tam tur yapılacak, sonra da bir güzel ada manzarası ile demlenecek.

Büyük bir itiraf anı ;
Büyük Ada'da bisiklet sefasını 32 yaşımda tattığıma inanamıyorum. İlk defa geçen kasım'da yaşadım, aldığım keyfe inanamadım. Eğer hiç yapmadıysanız, lütfen ama lütfen kaçırmayın.

Adet olduğu üzere işte size benden ipuçları ;

Büyük Ada'ya Bostancı'dan vapur ve motor ile gidebilirsiniz. Cumartesi günleri daha sakin olduğundan öneririm. Pazar nispeten daha kalabalık bir gün.

Hava güneşli bile olsa yanınıza sıkı kıyafetler, kaşkol alın. Özellikle Aya Yorgi'nin kavşağından sonra inilen müthiş keyifli yokuş, hızdan ve güneşin ulaşmamasından ötürü çok soğuk oluyor.

Bisikletinizi götürmeye gerek yok. Adanın merkezinde bir çok mağaza var bisiklet kiralayabileceğiniz. Geçen Kasım'da saati 6 YTL idi, Mart ayında 3 YTL vermek yeterli oldu. Sanırım fiyatlar mevsimsel :)
Ama illa da kendi bisikletim derseniz motor ve vapurlar ek ücret ile bisikletinizi de taşıyor.

Yanınıza biraz içecek ve yiyecek alın, Aya Yorgi'ye gelmeden manzarası doyumsuz bir mesire yeri var. Geçireceğiniz bir kaç dakika size de unutulmaz anlar yaşatır umarım :)

Bisikleti bıraktıktan sonra sahilde bir şeyler içmek şart. Her keseye, zevke göre alternatif bulmak mümkün.

Güzel bir gezinin tadını ölümsüz fotoğraflarla süslemek için fotoğraf makinanızı yanınıza almayı unutmayın :)


 
Toplam blog
: 32
: 10302
Kayıt tarihi
: 21.05.07
 
 

Istanbulluyum.. Haftasonu caddeye çıkmadan haftasonunun geldiğini anlamayanlardanım. Alışverişe, gez..