Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '20

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

kış günlerinde cildiniz

Soğuk kış günlerinde cildiniz

Soğuk kış günlerinde cildinizi kış bakımıyla şımartın

Her mevsimin ayrı bir güzelliği vardır. Kendimize iyilik yapıp kendimizi şımartırsak kış mevsimini güzel, sağlıklı ve keyifli geçiririz. Dışarıda soğuk, içeride ise sıcak kuru hava ve ani ısı değişimileri cildin savunma mekanizmalarını zorlar. Vücut ve cildin direnci, enerjisi azalmasıyla ciltte eksilmeler başlar, soğuk hava cildi kurutur.

Havanın 8 dereceden aşağıya düşmesi yağ üretimini yavaşlatır. Deri yüzeyinde kan damarları daralır, yeterli oksijen almadığından kan dolaşımı da yavaşlar ve cilt kuruluğu başlar. Aşırı soğuklarda ise üst deride incelme, hassaslaşma, hafif yanma ve pul, pul soyulmalar görülebilir. Bunun sonucunda cildimiz soluk ve mor bir görünüm alır.

Kış mevsinde yaşanan ani ısı değişimleri yaşanır. Soğukta cilt gerilir, sıcakta ise gözenekler açılır, gevşer ve cildin su kaybetmesiyle cilt kurur. Dolayısıyla kış mevsiminde cildimizin daha özenle korunmaya, beslenmeye ve neme ihtiyacı vardır.

Normalde günlük kullandığımız kremler yetersiz kalır, cildin kuruluğunu ve nemini dengeleyemez. Kremler daha yoğun besleyeci, nem depolayıcı içerikli olmalıdır.

Kışın cildimizi bakım kremleri ile besleme ve koruma

Vitamin A, B, ve E içeren ceramide, mecadamia, palmicein acit bileşiminden oluşan vitamin A serum, cildi besleyerek yumuşaklık kazandırır ve dış etkenlere karşı korur. Yüzde 50 yoğunluktadır.

Yüzde 70 içerikte olan peptitler, hyaluronic acit, algen extract, phyto hormon, aloe vera, squalane, sea butter, lipide yoğunlukta effect crem, bu zengin etken maddeler sayesinde 24 saat bakım sağlar. Krem özellikle olgun ciltlerde, besleyici ve hücre koruyucu etkilidir.

Nemlendirme

Hyaluronic acit içerikli hyaluronic acit serum yoğun nem deposudur, cildin gerginliği ve elastikiyetini kuvvetlendirir. Ayrıca el, dudak ve vücut bakımını unutmamak gerekir.

El bakımı

Ellerinizi çok sık yıkıyorsanız, ılık suyla ve alkalik madde içermeyen, defne ve zeytinyağı içeren yumuşak sabunla yıkayın. Yıkadıktan sonra elleriize bol, bol krem sürün ve dışarıda eldiven kullanın.

Vücut bakımı

Çok sıcak suyla duş ve banyo yapmayın. Sıcak su cildi kurutur. Duştan sonra vücudunuza mutlaka vücut yağı veya vücut sütü sürün hatta masaj yaparak yedirin.

Dudak bakımı

Dudaklar soğuktan kurur ve çatlar. Kış aylarında dudak besleyici ruj veya renksiz dudak balsamınızı çantanızdan eksik etmeyin.

Beslenme

Özellikle, kış sebze ve meyvelerini tüketin ve bol, bol vitamin almış olursunuz. Su ve kış çayları ile içinizi ısıtın.

 

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile

Int. Dipl. Kozmetisyen

Nesrin Sürer

www.enesbioestetikcenter.com

 

 

 

 
Toplam blog
: 116
: 45
Kayıt tarihi
: 15.12.18
 
 

Nesrin Sürer Kimdir? Eğitimimi Almanya'da International Cosmetic College Baron von Pechmann'da aldı..