Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kış Mevsiminin Cildi Yaşlandıran Etkilerinden Yazın Kurtulun

Yorucu ve yıpratıcı kış aylarının geride kalması ile beraber birçok kişi bahar ve yaz aylarına taze bir başlangıç yapmak istiyor. Kış aylarının özellikle yüz bölgesindeki yıpratıcı etkisi, mat ve yorgun bir görünüme neden oluyor. Bu görünümün ortadan kaldırılması ve cildin tazelenmesi  mümkündür. Gelişen teknoloji ile beraber ortaya çıkan yeni yöntemler hastaların acısız ve zahmetsiz bir şekilde genç bir görünüme sahip olmasını sağlamaktadır. Kuru ve soğuk kış aylarının neden olduğu çizgiler ve deri hasarları kısa bir süre içerisinde ortadan kaldırılarak daha genç bir görünüm elde etmek artık son derece kolay. Özellikle ameliyatsız müdahaleler insanların gündelik hayatlarından kopmadan daha genç görünmelerini mümkün hale getiriyor.
 
Kışın Cilt Bakımı Yetersiz
Yazın güneşten gelen ultraviyole ışınlarına maruz kalan cilt sonbahar ayları ile beraber kuru ve yıpranmış bir hal alır. Cildin nem miktarının da giderek düşmesi vücudun bahar ve yaz aylarına kötü bir şekilde adım atmasına neden olur. Ancak günümüzde kullanılan lazerli cilt gençleştirme ve kırışıklık giderme uygulamaları bu problemlerin üstesinden gelmektedir.  Lazerle cildin sıkılaştırılması ve tazelenmesi tek bir seansta tamamlanabilmektedir. Ortalama olarak yarım saat süren bu uygulamalar ile beraber cilt güneşin etkilerinden doğru bir şekilde korunduğunda uzun süreli etki elde etmek mümkündür. 
 
Sıkılaşma Derinde Başlıyor
Yüz gençleştirme yöntemlerinde kullanılan lazer ve ultrason temelli yöntemler cildin yüzeyini değil derinlerini sıkılaştırmaktadır. Cilde herhangi bir hasar vermeden uygulanabilen bu yöntemler aynı zamanda cildin yapısını koruyan kolajen üretimini de olumlu yönde etkiler. Cildin derinlerinde meydana gelen yenilenme ve sıkılaşma, içten bir etkiyle cildin üst kısmına taşınır. Bu uygulamalar ile   cildin bağ dokusu güçlenirken, kırışıklıklarda ise gözle görülür bir azalma elde edilir. Uygulama esnasında herhangi bir ağrı kesici kullanmaya gerek olmasa da eğer ihtiyaç duyulursa  lokal anestezi ya da sedasyon uygulamaları gerçekleştirilebilir. Uygulamadan sonra kişiler günlük aktivitelerine kaldıkları yerden devam edebiliyor.
 
Prof. Dr. Şükrü Yazar
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
 
 
 
Toplam blog
: 76
: 48
Kayıt tarihi
: 16.04.18
 
 

1992'de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Prof. Dr. Şükrü Yazar, Estetik, Plastik v..