Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '09

 
Kategori
Deneme
 

Kış ve Güneş

Kış ve Güneş
 

Kıştır zor geçer, gene zor geçecektir bu günler , bilirim, bilir insanlar bir sobaya odun koymak için taşımanın zorluğunu. Bilirim her şeyini kışın.

Uyuşuktur bedenler hareket etmez istemez sanırsın, beyinler coşsa da yürek küsmüştür güneşe, habersiz gidişine yokluğunda. Üzülmüştür güneşine.

Kış üzgün, şımarıktır güneş. Oyun oynar güneş , dans eder zaman zaman , alay edercesine; gösterir başını arada bir karanlık bulutların ardından, o da bilir ısıtmayacağını, yakamayacağını.


Bir dilek tuttum istemeyerek ; kar yağsın gönüllere, yüksek tepelerine yüreklerin, o ince sızı veren, bana ait olan köşesine beni seven kalplerin.

O , geri gelsin diye . Torbasında beyaz örtüsü, çantasında bir çok dert ve sıkıntısıyla birlikte.

Gerçek oldu dileğim, güneş gitti kış geldi geri.

Hayat değişecek, ellerimizi ovuşturarak , cebimize sokarak , yada hiç sevmediğim o kara veya rengarenk eldivenleri giyerek , elimizi ceplerimize sokarak , burnumuzu çeke çeke bazen de hapşıra pıskıra gezeceğiz sümüklü burunlarımızla.

Kapılar, pencereler kapalı, köpekler varsa yuvalarında yoksa sokaklarda, ağaç dalları karla kaplı, etraf bembeyaz, tertemiz , sobalar , ısıtma sistemleri yanık gökyüzü, duman ve kapkara. Çamur deryası her yer. Bir çukurdan kaçarken diğerine düşen insanlar, kirli ayakkabılar, çizmeler ve ıslanmış pantolon paçaları. Bakkala markete gitmek için bile sokağa çıkmak istemeyen çocuklar.

Kışlar o kadar ağır ki , İnsanlar karla kaplı yüreklerinde sıcak bir çorbaya ulaşmanın zorluğuyla yaşıyor bedenlerindeki acıyı. Sızım sızım sızlamalar alıyor yaz aylarındaki , güneşli günlere has heyecan ve mutluluk verici , gürül gürül , kanımızın kaynadığı mutluluğun yerini.


Kış çoğunlukla mağluptur güneşe.

Güneş için emin yerdir bulut arkası, uzak olmasıdır güvencesi, görünmezdir, ulaşılmazdır, gün onun günü, zaman onundur artık. Alacaktır intikamını güneşli mutlu yaz aylarının.

Alışkındır diyerek dünyalar ummaz değişimi, Güvenir artık kendine Monte Carlo kumarbazıdır güneş , ya şansım tutarsa demeden oynar oyununu , emindir ve bilir kazanması kesindir.

Denize düşmüştür insanlar kış günü. Ne bulduysa sarılır.O güneştir bilir her şeyi,

Kıştır bu, zaman zaman kıskandırır güneşi. Sıcak evlerde, sıcak yuvalarda içli duygularını ve sonsuz arzularını yaşarken insanlar , sunarken sevgilerini koyun koyuna , dans ederken sevişerek, sel olup çağlarken duygular ; Hoyrat güneş yalnızdır, yapayalnızdır bulutlarının ardında.

İç çeker , kıskanarak izler mutluluğu, gururundan saklar gözlerini , yaşlarını içine dökerek.


İşte O gün kışın güneşe galip geldiği gündür. Bir gün bir gündür.
Güneş her gün

, kış bir gün yalnızdır.
Yazarın dediği gibi "Kazananlar Yalnızdır" 08 Kasım 2009

 
Toplam blog
: 17
: 513
Kayıt tarihi
: 03.01.08
 
 

1965 yılında Amasya ' da doğdum. Eğitimle ilgili olarak çalışıyorum. Yazmaya olan ilgim çocukluk yı..