- Kategori
- Türk Mutfağı
Kışa hazırlık: böğürtlen reçeli
Reçel seviyorsanız şimdi tam zamanı. Şimdilik böğürtlen reçeli.
Malzemeler
1kg. böğürtlen
3 su bardağı şeker
6-7 damla limon suyu
Yapılışı
Böğürtlenleri ezmeden yıkayın, süzün ve bir tencereye koyun
Üzerine şekerleri ilave edip 1 gün bekletin.
Kısık ateşte 20-40 dk. kaynatın.
Üzerine köpük birikirse kevgirle alın.
İnmesine yakın limon suyunu ilave edin.
Soğuduktan sonra steril edilmiş kavanozlara doldurun.
Tamam Açıklıyorum
Şekerli sevenler 1-2 su bardağı daha şeker ilave edebilir.
Kavanozlara doldururken içine eliniz değmesin. Yoksa çabuk bozulur.