Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '09

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Kışa hazırlık: böğürtlen reçeli

Reçel seviyorsanız şimdi tam zamanı. Şimdilik böğürtlen reçeli.


Malzemeler

1kg. böğürtlen
3 su bardağı şeker
6-7 damla limon suyu


Yapılışı


Böğürtlenleri ezmeden yıkayın, süzün ve bir tencereye koyun
Üzerine şekerleri ilave edip 1 gün bekletin.
Kısık ateşte 20-40 dk. kaynatın.
Üzerine köpük birikirse kevgirle alın.
İnmesine yakın limon suyunu ilave edin.
Soğuduktan sonra steril edilmiş kavanozlara doldurun.

Tamam Açıklıyorum


Şekerli sevenler 1-2 su bardağı daha şeker ilave edebilir.
Kavanozlara doldururken içine eliniz değmesin. Yoksa çabuk bozulur.

 
Toplam blog
: 106
: 4561
Kayıt tarihi
: 28.03.09
 
 

Ayhan Demiral ..