Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '08

 
Kategori
Havacılık
 

Kısa Kısa

Kısa Kısa
 

“Mayıs ayı biz havacılar ve Türk Hava Kurumcular için özel ve anlamlı bir aydır.” Bu tümceyi önceki yazılarımdan birinde de kullanmıştım. Bu günkü yazımın açılış tümcesi oldu.

3 Mayıs’ta; Türk Hava Kurumu’nun etkinliklerinin merkezi olan, Türkkuşu’nun 73. Yıl Dönümünü kutladık. ( kutlamalar beni yatağa düşürme pahasına da olsa) 73 yıl öncesinin coşku ve heyecanıyla…
15 Mayıs Hava Şehitlerimizi Anma Günü’ydü. Ankara’da Cebeci Şehitliği’nde yapılan törenle andık, Kahraman Havacı Şehitlerimizi. ( Önümüzdeki günlerde “Hava Şehitlerimizi Anma Günü”nü tarihsel süreç içinde, ilk belirlenen anma gününden başlayarak yazmayı planlıyorum.)

16 Mayıs Cuma günü; Anadolu Beşiktaşlılar Derneği’nde, Türk Hava Kurumu Çankaya Şubesi’nin açtığı Model Uçak Başlangıç Kursu Sertifika Törenimiz vardı. Her yaştan 12 Kursiyerin katıldığı kursun sertifika töreni, Anadolu Beşiktaşlılar Derneği yöneticileri, Kursiyerlerimiz ve aileleri ile Şubemiz Saymanı ve Model Uçak Rehber Öğretmeni Hakan Kılıçsarı’nın katıldığı keyifli bir toplantı ile gerçekleşti. Törenden sonra Anadolu Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Sayın Yücel Biçer‘İn verdiği kokteylde hem havacılık konuştuk, hem de sporda fanatiklik yerine centilmenliğin önemini.

19 Mayıs günü, güzel yurdumuzun dört bir yanında kutlanan Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na Türk Hava Kurumu Havacıları, havacılık gösterileriyle katıldılar. Çok sayıda yerleşim merkezinde yaptıkları gösterilerle izleyenlerin beğeni dolu alkışları ile onurlandılar.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin 19 Mayıs kutlamaları çerçevesinde, güzel ilçemiz Doğubayazıt’tan Ankara’ya davet ettiği 15 İlköğretim Okulu öğrencisi’nden biri olan Sevgili Bahattin Özer’i de tanımam mutlu bir rastlantıydı. Sevgili Baldızımın konuğu olan bu 13 yaşındaki şirin çocuğumuz, ilk tanıştığımızda öğretmen olmayı istediğini söyledi. Sohbetimizin ilerleyen bölümleri ve THK’nun simgelerini taşıyan hediyelerle, hacılıkla ilgili resim ve CD lerden sonra kararını; “PİLOT” olacağı yönünde değiştirdi. Lütfen bu ismi unutmayın. Doğubayazıtlı Bahattin Özer, geleceğin ünlü bir pilotu olacak.

Hatırlayacaksınız; geçtiğimiz aylarda, “THK Çankaya Şubesi Öykü Yarışması”nı düzenlemiştik. Bu yarışmada Jüri Üyesi olan, Sayın Milliyet Blog Yazarlarımıza da bir “Teşekkür Belgesi” vermeyi Şube Yönetim Kurulu’nda kararlaştırdık. Bu karardan sonra, yazdığım özel maillerle Değerli Jüri Üyelerimizin posta adreslerini istedim. Amacım kendilerine, katkı ve emekleri için hazırladığımız “Teşekkür Belgeleri”ni ulaştırmaktı. Jüri Üyelerimizin tamamına yakın bir kısmı, bu belgeleri; posta ile değil, İnönü Buluşmamızda elden almak istediklerini belirtince, benim de yapabileceğim çok fazla bir şey kalmadı.

Bu gün; günlerden Pazartesi, her Pazartesi günü yayınlamaktan büyük keyif aldığım, Yangın Söndürme Uçağı Kampanyamıza katılanların listesini ve toplanan yardımlara ilişkin notumu ne yazık ki, bu günün resmi tatil olması ve bankaların kapalı olması nedeniyle yayınlayamıyorum. Önümüzdeki pazartesi günü bu keyifli görevi yerine getirmek bana büyük bir mutluluk verecek.

21 – 22 Haziran günlerinde gerçekleştireceğimiz, Milliyet Blog Cemal Uygun İnönü Bahar Buluşması’nın başvuru adresi ve katkı paylarımızı yatıracağımız banka hesap numaralarını, önümüzdeki Cuma günü yazacağım.

Hakkari Dağ ve Komanda Tugayı Onbaşılarından, Jeofizik Mühendisi E. Görkem Bölükbaşı, yurttaşlık görevini onurla tamamladı ve baba ocağına döndü. Darısı Tüm yurt savunmasında görev yapan gençlerimize olsun.

Unutmayın1: THK Yangın Uçağı alım kampanyası için, tüm operatörlerden yangın yazıp, 3919’a gönderin. Bedeli 6 YTL’dir. Ülkemize katkısı, yemyeşil ormanlar.

Unutmayın2: Bir Cumhuriyet Kurumu olan THK’na üye olun. Rejime ve Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkmanın bir yolu da, rejimin ve Cumhuriyetin kurumlarına sahip çıkmaktır.

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..