Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

KISA METRAJLI KOPUŞ 2

KISA METRAJLI KOPUŞ   2
 

Bazen herşey üstüne gelir insanın.. Bildikleri bilinmez uçsuz bucaksız bir sonsuzluk gibidir. Kendini kaybeder kurduğu düzlemde. Sadece kendine ait değildir hayat ama bencillik bir hain gibi ele geçirir benliğini. Başka insanların başka düzlemleri ile temas ettikçe elektrik yüklenir. Zıtlıklar gözünün görebildiği tek gerçektir. Tırmalar herşey, istediği herşey, istemediği herşey, isteyip de hala gerçekleşmeyen herşey.

Herşey üstüne gelir ya da insan üstüne geldiğini sanır. Nefes alınamayacak kadar oksijensizdir dünya. Herşey hep olmakta olduğu gibi, aynı seyirde olsa bile bir nifak tohumu ekilmiştir sanki ve büyük bir yanlışlık var gibidir tam ortada bir yerde. Nasıl olur da diğerleri görmez. Diğerleri.. Daralanı daraltan her düşünce başkaları tarafından çok önceden kabul görse de, şimdi hepsi bir aldırmazlık içindelerdir sanki.

Herşey üstüne gelir ya insanın, gelmiyordur belki de.., İnsan gitmemesi gerektiğini bile bile üstüne gidiyordur şiddetle. Sebepsiz savaşa meyilli bir inatçı gibi. Bindiği dalları kesen bir hesapsız gibi. İçinden gelen ile eyleminden damlayan aynı şeyler değilse bile, tutarlılığı umursamadan sadece iç güdüleriyle hareket eder. Bir kabussa bu ya da bir cinnet anıysa, şiddeti dindiğinde, dehşete düşmeyecekmişcesine soğukkanlı..

Bazen üstüne gelir ya herşey.. Bir saniye kadar kısa bile olsa o an, pimi çekilmiş bomba gibidir insan. Serseri mayın gibidir. Hiç varmaması gereken bir sona gidip oraya saplanabilir.

Ya öfke girdabında savrulmaya bırakmalıdır insan kendini.. Tükenmelidir.. Ki kim ister..

Ya da sakinleştirebilmelidir kendini, hayatının hakimi gibi.. Kendini kendiyle tedavi etmelidir, doktor gibi.. İnsanlardan uzak bir yer seçmeli, uzun bir hayat için küçük bir mola vermelidir.

 
Toplam blog
: 68
: 931
Kayıt tarihi
: 30.12.06
 
 

Yazmadan duramaz. Öğrenmeden duramaz. Sevmediği yerde durmaz.   ..