Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

01 Şubat '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kısa Tariflerle Lezzetli Yemekler

Kısa Tariflerle Lezzetli Yemekler
 


Tarifler mümkün olduğunca kısa ama lezzetler alabildiğine uzun metrajlı...
Şimdiden afiyet olsun.


* Akdeniz güveci için, 8 adet patlıcanı alacalı soyup küp küp doğrayın ve güveç kabının altına dizin. 8 biber, 5 domates, 2 soğan ve 4 mantarı doğrayıp patlıcanların üzerine koyun. Üzerine 3 diş sarımsak, tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyin. Önce yağlı kâğıtla, daha sonra folyo ile güvecin ağzını kapatıp pişirin.


* Patates beğendili et sote için, 1 adet soğanı ve 3 adet biberi doğrayıp sıvı yağ ile kavurun. 400 gram kuşbaşı eti ekleyip kendi suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine 1 çorba kaşığı biber ve domates salçası ilave edip, 1 çay bardağı da su katarak pişirmeye devam edin. Beğendisi için; 1.5 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı tereyağı ve unu karıştırıp, üzerine 3 adet haşlanmış patates rendeleyin ve kaşar peyniri ekleyerek karıştırın. Beğendinin üzerine kavrulmuş etleri koyup servis yapın.


* Mozarellalı patlıcan için, 1 adet bostan patlıcanını boyuna 3 parçaya ayırın. Az yağda her iki tarafını da kızartın. Fırın kabına yerleştirin. Patlıcanların üzerine mozarella peyniri rendeleyin. Üzerine kuru domatesleri ufak ufak kesip koyun. Üzerine zeytinyağı gezdirerek kızarana kadar fırında pişirin. Aperatif olarak konuklarınıza ikram edebilirsiniz.


* Domates ve biber kurulu pilav için; 3 adet soğanı, 1 çorba kaşığı tereyağı ve bir miktar sıvı yağ ile kavurun. 3.5 su bardağı iri bulguru üzerine ekleyerek kavurmaya devam edin. Suda bekletilmiş 1 kâse domates ve 1 tutam biber kurusunu ekledikten sonra, 1 su bardağı et suyu ve üzerini geçene kadar su ilave ederek, tuzunu da kattıktan sonra pişirin. Piştikten sonra bir süre dinlenmeye bırakıp ardından servis yapabilirsiniz.


* Tepsi kumpiri için, 6 tane milföyü tepsi genişliğinde birleştirip açın. 1 kilo haşlanmış patatesin içerisine tereyağ, kaşar, bezelye, kornişon turşu, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Harcı milföyün üzerine yayın ve üzerine sosis, mısır ve kırmızı biber ekleyip 180 derece fırında pişirin. Ketçap ve mayonez ile servis edebilirsiniz.


* Sosta patates için, 8 adet patatesi haşlayın. Sos için, tavada 2 çorba kaşığı tereyağı ile 1 çorba kaşığı unu karıştırırken yavaş yavaş 2 su bardağı kaynar süt ekleyin. Tuz ve karabiber katıp 5 dakika pişirin ve karışım biraz soğuyunca 2 yumurta sarısı ilave edin. Haşladığınız patatesleri bir tepsiye dizip üzerini sosla kaplayın ve rendelenmiş kaşarla üzeri kızarana kadar pişirin.


* Kaşar peynirli pirzola için, 1 kilo kuzu pirzolayı tuz ve karabiberle harmanlayın. 4 yumurta ve 5 çorba kaşığı kaşar peynir rendesini bir kapta çırpın. Pirzolaları önce una, sonra kaşarlı yumurtaya, en son da galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Yanında patates püresi ile servis edebilirsiniz.


* Fırında zeytinyağlı patlıcan için, 4 patlıcanı dilimledikten sonra suda bekleterek acı suyunu çıkarın. Fırın kabına zeytinyağı sürüp patlıcanları dizin ve tekrar yağ sürün. 15 dakika 150 derecede pişirin. Çıkarıp üzerine çiğ olarak 3 biber, 4 domates, 2 diş sarımsak, 2 adet piyazlık doğranmış soğan dizin ve zeytinyağ, tuz, karabiber, kırmızı biber gezdirin. 150 derecede 15-20 dakika daha pişirin.


* Kızartma dolması için; 1 patlıcan, 1 kabak, 1 patates, 1 kırmızı biber ve 1 havucu küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurun. 10 adet dolmalık biberin üst kısımlarını kesip, iki parça halinde kızartın. Kavurduğunuz sebzeleri dolmalık biberlerin içerisine doldurup kapaklarını da üzerlerine kapatın. Fesleğenli domates sosu ve sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz.

 

 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..