Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '14

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Kısa vadeli borsacılar

Arkadaşlar;  son üç aydır türkiye deki siyasi gelişmelere paralel olarak hemen hemen tüm piyasalarda olduğu gibi  borsa da da  büyük kayıplar yaşandı, yaşanıyor da. Faizlerin % 13 lerin  üzerine çıkması,dövizin yaklaşık % 25 değer kaybetmesi,  konut kredi faizlerinin 4,5  puan yükselmesi, otomobil satışlarının % 20 azaldığı, konut satışının durma aşamasına gelmesi,  hele hele cari açığın büyümesi  kısa vadeli işlem yapmak isteyen arkadaşlara kesinlikle borsaya girmemeleri,ve hatta günlük al sat dahi yapmamalarını öneriyorum.

Fed' in faizlerin daha erken tarihte yükseleceğinin sinyalini vermesi ve bu arada ABD ve ÇİN Ekonomilerinin toparlanmasına paralel olarak borsa da bir yükseliş  olmasının muhtemel görünmediğini görüyoruz . Bu arada çin sermaye piyasaları düzenleme komisyonunun '' Bankaların imtiyazlı hisse satma izni '' vermesi, bankalara uzun vadeli fonlama ihtiyaçlarını karşılamaları için değişik bir strateji sunuyor.

Son iki aydır türkiye'de otomotiv  ihracatının düşmesi, emlak piyasasında halk deyimiyle  ''yaprak kımıldamaması''  önümüzdeki günlerin hala puslu olduğunu güsteriyor.

Arkadaşlar; gene söylüyorum,dünyadaki tüm borsa haraketleri % 80,90  siyaset ile orantılı hareket ediyor. Biz  de bu durum borsada işlem yapmak  için  '' stop'' demeye itiyor.Hele hele uluslararası bazı kuruluşların türk bankalarının notunu düşürebileceği sinyalini de göz ardı etmemek gerekir.

Şimdilik size '' iyi beklemeler'' dileğiyle hoşça kalın diyorum..

 

 
Toplam blog
: 9
: 166
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

Elazığ lisesini bitirdim. İzmir hava teknik okulları'nı bitirdim. Askerlik yaşamım Diyarbakır, Ad..