Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '13

 
Kategori
İlişkiler
 

Kişilerin hakkınızdaki düşünceleri size söyleyemedikleridir

Kişilerin hakkınızdaki düşünceleri size söyleyemedikleridir
 

Genel olarak ortaya konuşulur ama kişiler birbirleri hakkında düşündüklerini tam olarak açık edemezler. Olumsuz şeyleri zaten hiç söyleyemezler; diğerlerinde de yanlış anlaşılmaktan korkarlar. Övgüleri ise çoğunlukla gerçeği yansıtmaz, abartırlar, yalakalık derecesine götürürler.

Bir kişi hakkınızda konuşurken yanında bir de gerçek düşünceleri konuşan makine olsa gerçek söylenmek istenenin farklı olduğu görülecektir.

Sevgili halkım bu söylediklerimiz zaten bilinen şeylerdir, amacımız sizin de bildiğiniz konuları tekrar edip zamanınızı almak değil. Buradan farklı yerlere varmak istiyoruz.

Kişilerden bizim için açık konuşmalarını istememiz hem sonucu sağlamaz hem de zaten doğru değildir. Bırakalım insanlar hakkımızda söyleyebildiklerini söylesinler. Çünkü bizler çoğumuz hakkında açık konuşulabilecek insanlar değiliz.

Hem bizimle ilgili bilenlerin bilgileri açık konuşulamaz hem de bizim psikolojik yapımız hakkımızdaki gerçekleri dinlemeye müsait değildir.

Bizler hayatımızın bir yönünü toplumsal baskılar nedeniyle gizli yaşarız. Bunu ne kadar başarabiliyoruz bilmiyorum ama buna mecburuz. İnsanlar hakkımızda konuştuklarına göre bir şeyler öğrenmişler, biliyorlar demektir. Onların bu bildiklerini açık olarak söylemelerini istememiz kendimizi ifşa etmemiz demektir.

Hata ve utançlarımız derin mağaralarda kalmalıdır. Gerçi şöyle bir baktığımda bu hatalar ve utançlar gerçekte nefsi olan kişinin normal davranışları, saklamaya gerek olmamalı ama toplumsal anlayışlar öyle demiyor maalesef. Ayrıca bu hata ve utançlarımız sadece bizde kalmıyor, birileriyle de ilgili.

Birinin annesi ile aranızda duygusal bir bağ var. Gizemli ilişkileriniz olmuş ya da oluyor. Bu konuda Allah göstermesin bir şekilde bilgi elde etmiş olanların açık konuşmalarını ister miydiniz? Açık toplum değiliz ki açık konuşulsun.

Utanç ve hata dediğimiz şeyleri hiç yapmasak insanlar isterlerse hakkımızda bildiklerini megafonla ilan etsinler. Ayrıca kişilerin hakkımızda nasıl bu kadar şey bilebildikleri üzerinde de durulmalı.

Bir defa kişilerin bizle ilgili ne kadar şey bildiklerini tam olarak anlayamayız. Hakkımızda bilinenlerin ne kadarı doğru bunu da anlayamayız. Uydurmaları yele vereceğiz, gerçekleri sele vereceğiz, gizemlerimizle birlikte yaşayıp gideceğiz.

Aslında avantajlıyız; çünkü insanlar sizin yaramazlıklarınızı görseler bile açık edemeyebilirler. Kimisi sizden ya da ilişkili olduğunuz kimseden çekinir, kimisi de insaniyet olsun olay çıkmasın diyerek bildiklerini saklarlar.

Zaten bu nedenle yaptıklarımızın çoğu gizli kalır. Yani düşünün bazı erkeklerin kadınların birbirleriyle gizli ilişkileri vardır. Ancak meraklı toplum bu konuda büyük yanılgı içindedir. Birlikte gezenleri suçlar. Oysa akıllı bıldırcınlar yapmak istediklerini yapar diğer zamanlarda yan yana bile gelmezler.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..