Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '18

 
Kategori
Psikoloji
 

Kişiliğimiz ve Kartvizitlerimiz

Kişiliğimiz ve Kartvizitlerimiz
 

Kartvizitiniz sadece kartvizittir. Onu herşeyiniz gibi algılamak veya algılatmak yanlış olur. Bir şirketin yönetim kurulu başkanı olsanız da durum aynı, muhasebe elemanı olsanız da.Size verilmiş veya elde ettiğinizi düşündüğünüz ünvanların hepsi geçici. Kalıcı olan tek şey; ilişkilerinizde insanların üzerinde bıraktığınız etki. Bunda kartvizitinizin en ufak bir etkisi yok. O kartvizitler bir gün tarih olacak. Ama kişilerin zihnindeki ‘siz’ için aynı şeyi söylemek mümkün değil. orjinini kaybetmemek gerekir.

Çalışma odanız çok büyük, organizasyonda gördüğünüz takdir son derece tatmin edici, size verilen kıymet çok fazla ve yüklü bir maaş bordronuz olabilir. Fakat bu, gerçekten değerli bir insansınız anlamına gelmiyor. Yani; çalışma odanız çok küçük olabilir hatta olmayabilir, organizasyon sizi her zaman düşündüğünüz derecede takdir etmeyebilir, kişilerin sizin kıymetinizi bilmediğinizi de düşünebilirsiniz ve tüm bunlarla beraber maaş bordronuz pek iç açıcı rakamlarla dolu olmayabilir Değeri yaratan şey, kartvizit üzerinde yazan ünvan, şirket arabası, sosyal haklar, çalışma odanız vs. değil ki. Bunun aksini ancak ‘kartvizit karakterler’ düşünüyor.

Değeri yaratan şey sizin eşsiz tutumunuzdur. ‘kartvizit karakterler’ bulunulan poziyon ile algılanan değer arasındaki ilişkinin iş dünyasının onların yazmadığı kuralı olduğunu iddia edecekler. Tabii ki ‘kartvizit karakterler’ kendi yaptıkları espirilerin en kalitelisi olduğu için fazla iltifat aldığını düşünecekler. Ayrıca Kartvizitler yani ünvanımız makamımız kısacası bulunduğu konum bizim başarımızın belgesidir bunu kimseye kanıtlamak ve egomuzun kişiliğimizin önüne geçecek şekilde sergilememeliyiz Çünkü bizi değerli kılan kartvizitlerimiz değil kişiliğimizdir Kartvizitler kişiliğimizin önüne geçeiliyorsa bu o kişinin kişiliğine değil bulunduğumu konuma güvendiği anlamına gelir.

Oysa ki kendine güvenmeyen kişilerin karvitizlerinin konumu değişebilir Bugün bulunduğumuz konum dün olduğumuz yerde değil ise bu da bize yarında aynı konumda kalamabileceğimizin bir kanıtıdır. Özgüveni yüksek olan ama hiç bir zaman egouna teslim olmamış kişiler hayatları boyunca hiç şüphesiz ki başarılı olacaktır

.Kısacası kartvizilerimiz kişiliğimizin önüne geçebiliyorsa bu bizim ne kadar başarılı olduğumuzu değil ne kadar basitleşebileceğimizi gösterir. Çünkü birlik beraberlik ve eşitliğin ve hatta dostlun temelini oluşturan ilkeler kişiliktir .Şunu unutmayalım ki herkes hayata hür iradesiyle farklı gözlerle, gözlüklerle bakma özgürlüğüne sahiptir Kartvizitler ve hayatımızdaki bir çok yaşamsal etken sürekli zamana,konuma ve teknolojiye bağlı olarak değişir ama kişilğimiz herzaman aynı kalır .Tıpkı ruhun ölümsüzlüğü gibi beden ölür ama ruh ölümsüzdür...

Shemuel BENSUSAN

 
Toplam blog
: 12
: 505
Kayıt tarihi
: 06.10.17
 
 

Oyun Kurucu ..