Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '10

 
Kategori
Psikoloji
 

Kişilik beyanı

Kişilik beyanı
 

KİŞİLİĞİN ARKA PLANI


Uzunca zamandır yazmayı düşündüğüm oluşan toplumsal gündemle örtüşen bir konuyu yazmaya çalışacağım.

KİŞİLİK BEYANI

Bence insanların yaşamda varoluşlarının temeli KİŞİLİKLERİDİR ve bunu en net şekilde sadece kendileri bilmektedir. Ortalama birinin kişiliğinin ne olduğunu kimse merak etmeyebilir veya toplumu ilgilendirmeyebilir.

Ancak pozisyonu sosyal sorumluluk gerektiren her bir insanın MAL VARLIĞI BEYANINDAN önce KİŞİLİK BEYANINDA bulunması gerektiğini düşünüyorum ki; muhatapları bilahare yanılmasın.

Flört bir çitten, bir öğretmene bir yöneticiye bir siyasiye hatta Cumhurbaşkanına kadar; muhatabı bir kişiden toplumun tamamına kadar kişiliği kendisinden başkasını ilgilendiren her bireyin muhataplarına ilgililere KİŞİLİK BEYANI'ında bulunması şeffalık ve olası durumlarda yanılmayı önleme gereğidir.

Bir hayal kurun; flört hissettiği eksikliğini gizlerse ve bir süre sonra ortaya çıktığında partneri boşuna zaman kaybetmiş olmaz mı? bir öğretmenin sapık olduğu vukuatından sonra tespit edilirse mağdur ne yapsın? bir siyasi lider Medeni Hukuku hiçe sayıyorsa ve ortaya çıktığında konjoktür gereği örtbas edilip korunması gerekiyorsa; hukukun toplumsal değerlerin ne anlamı kalır. Gibi pek çok örnekle KİŞİLİK BEYANIYLA bir çok olumsuz durumun önüne geçilme şansının olabileceğini öngörmek bence mümkündür.

Kişilik beyanında da gizlenmiş konuların cezalarının çifte katlanması hukuku KİŞİLİK BEYANI'ın oto-kontrolü sağlayacak bir makenizmanın temelini oluşturabilir.

Ve bu konu ilgi duyanların katkıları ile daha geniş çerçeveye kavuşturulabilir...

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..