Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '08

 
Kategori
Eğitim
 

Kişilik oluşumunda anne babaya düşen görevler.

Kişilik oluşumunda anne babaya düşen görevler.
 

Her anne baba zorluklarla baş edebilen ,kendi ayakları üzerinde durabilen,yaratıcı,çalışkan,dürüst,,saygılı,özgüven sahibi ve mutlu insanar olmalarını isterler. Bu kişilik oluşumunda aileye büyük görev düşmektedir. Çocuklarımıza insan sevgisin aşılamak,bilinçli yetiştirmek için yapılması gerekenleri bu azımda sıralıyacağım.
Anne ve babaların gayretlerini çocuk hisseder. Ebevnlerin bu yüzde yapmak istediklerinin en iyisini yapmaları gerekmektedir. Çocuklarınızla herşeyi paylaşın,onların size anlattıklarına muhakkak inanın ve ciddiye alın.
Anne babalar evde tutarlı ,huzurlu ,güven içeren bir ortam oluşturmalıdırlar. Evde her birey kendini ifade debilecek ortam oluşturmalıdır,iletişim kurallarını doğru kullanmalarına dikkat edilmelidir.
Çocuunuza dostluk kurmak ve geliştirmek için gerekli ortamı hazırlamalısınız. Bunun için saygı duymayı,işbirliği yapmayı,,topluma önem göstermeyi çocuğunuza öğretin.
Çocuğunuzun ödevini asla yapmayın. Kendine yetememe duygusuna kapılan çocğunuzun benlik duygusu gelişmez.
Çocuğunuzun kendine olan saygısı için kendi kendine yetmelidir. Hayatını düzenleyebilmelidir. Bu ortamı çocuğunuza hazırlayın.
Çocuk kişilik gelişimini aile bieylerinin özelliklerinden alır. Bu yüzden ev halkı birbirlerine karşı saygılı ve önem arzeden bir ortamda bulunmalıdırlar.
Ev halkı güven vermiyorsa çocuğunuz mutluluğu dışarıda arar. Çocuğunuzun yeni şeyler öğrenmesi güvenini arttıracaktır. Çocuğunuzun yaşınauygun olarak amaçlarınıda oluşturmada yardımcı olmalısınız.
Çocuğunuzun muhakkak ders planı olmalıdır. Size düşen bu plana uygun olarak ders çalışıp çalışmadığını kontrol etmektir. Çalışma zamanlarını çocuğunuz kendi isteğine göre ayarlayamaz. Bu disiplin anne ve babanın elindedir.
Her ne olursa olsun çocuğunuzu sevdiğinizi ona söyleyin. Çocuğunuzu başkaları ile kıyaslamayın.
 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..