Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '16

 
Kategori
Deneme
 

Kişilik reddetme nedeni değil tercih nedenidir; karakterinden dolayı kimse suçlanamaz

Kişilik reddetme nedeni değil tercih nedenidir; karakterinden dolayı kimse suçlanamaz
 

Kimseyi kişiliğinden dolayı reddedemezsiniz ama tercih etmezsiniz; tercih etmemek reddetmek değildir. Hoşunuza gideni seçersiniz; hoşunuza gitmeyen de iyidir ama siz başkasını seçmişsinizdir.

Ben böyleyim, sen şöyle, onun başka bir karakteri var, öteki acayip… Bize uymadı diye kötü mü? Belki sen de ona uymadın. Sen onu at, o da seni atsın; herkes birbirini atsın…

Beni seçmeyebilirsin ama kötü diyemezsin. Toplumda maalesef böyle bir yanlış algı var. Birisi birini tercih etmeyince onun kötü/aşağı olduğu düşünülüyor. Belki hiç alakası olmayan bir nedeni var ya da nedeni yok, beğenmedi işte.

Karakteri reddetme hakkımız yok. Eksiği yanlışı varsa yetiştirir eğitirsin. Bu kötü bir insanmış (karakteri kötü) atalım gitsin diyemezsin.

Sırf bu yanlış algı (Çünkü karakter bizim suçumuz değil) insanlara kötü damgası vuruluyor “Huyu batsın” İyi de adamın/kadının ne suçu var Allah öyle yaratmış. Eğitimle kültürle biraz düzelir.

Tercih etmezsin, yapabileceğin tek şey bu… Sen şöyle adamsın böyle adamsın diye biri beni suçlamaya kalksa tepki gösteririm. Ama alışkanlıkla ya da hatayla yaptığımız söz ve davranışlar karakterle karışıyor üzerimize yapışıp kalıyor ve karakterimizmiş gibi görünüyor. Birkaç kez cimrilik yapmışızdır “Cimri bir adam” derler. Oysa bu bizim huyumuz değil yanlış davranıştır, istesek yapmayız.

Karakter masumdur, suçlanacak hiçbir yanı olmaz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..