Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kışın Cilde vitamin A desteği

Kış aylarında cildimize vitamin A desteği

Dört mevsime sahip muhteşem bir ülkeye sahibiz. Ancak bu mevsim değişiklikleri ruhsal ve fiziksel olarak bazı değişiklikleri de beraberinde getirebiliyor. A vitamini ise aralarında en önemli olanları.

Mevsimsel değişiklikler nedeniyle, cilt ve vücudumuzda vitamin eksilmeleri başlar. A, D, E ve C vitaminlerinde eksilmeler fizyolojik olarak belirginleşir. Bu azalmalar ciltte sağlıklı görünüme kavuşmamızı sağlar. Cilt solgunlaşır, kan dolaşımı yavaşlar ve aynı zamanda ani ısı değişiminden dolayı iç mekan da sıcak ısı, dışarıda soğuk havaya bağlı olarak citte aşırı kuruma meydana gelebilir. Cildin nem tutma özelliği bozulmasından dolayı pul, pul soyulmalar başlar. Dolayısıyla bu eksilmeler karşı, cildimizi '' A '' vitamini ile yenilemenin tam zamanı ! Mevsimler değiştikçe, cildimizin ve vucudumuzun ihtiyaçları da değişiyor. Bu nedenle hem dışardan, besleyerek yapılandırabilir, hem de besinlerle vücut enerjimizi yükseltip, değişen soğuk iklime karşı hazırlayarak koruyabiliriz.

Kış aylarında vitamin A nın cildimize faydaları

1. Vitamin A cildin pullaşma prosedürün de etki yapar ve ciltte oluşan kuruluğu kısa sürede giderir.

2. A vitaminin cildin oluşumu ve gelişimi için önemli rol oynar.

3. Atrofi de olgun citlerde sertleşen ve elastikiyetini kaybeden cilt dokusunu yumuşatır.

4. Vitamin A komedon oluşumuna karşı etki yapar ve yağ üretimini dengeler.

5. A vitamini çok kuru ve hassas ciltlerde kızarık ve kaşıntıları giderir.

6. Özellikle A vitamini cildin gençleştirici, kırışık oluşumunu önleyici ve lekelerini açma özelliğine sahiptir.

Profesyonel bakımda vitamin A

Vitamin A cilde kür şeklinde uygulanır. Temiz cilde Vitamin A Power Serum, Ultra Shall yöntemiyle cilde yedirilerek nüfuz ettirilir. Ardından Pure Energy Mask vitamin A mask ile cilde masaj uygulanır ve maske yaklaşık 25 dakika bekletilir. Daha sonra fazlalığı kağıt havlu ile alınır ve ciltte bırakılır.

Ev bakımında vitamin A

Yine Pure Vitamin A power Serum, temiz cilde sabah ve akşam uygulanır. Akşam bakımında serumdan sonra Pure Energy Mask, gece kremi olarak sürülür. Soğuk kış aylarında cildi besleme özelliğine sahip.

Soğuk kış aylarında beslenmede vitamin A' nın faydaları

Vücudumuza enerji veren besinler, yumurta, süt, tereyağı, peynir, balık yağı, karaciğer, havuç, ıspanak, lahana, brokoli, biber, koyu yeşil sebzeler A vitamini içeren besinler arasındadır. Meyvelerde potakal, mandalina, kuru kayısı ve meyveler A vitamini içerir. Bu besinleri tüketirsek ihtiyacımız olan A vitaminimizi kafi derecede karşılayabiliriz.

 

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile

Int. Dipl. Kozmetisyen

Nesrin Sürer

www.enesbioestetikcenter.com 

 
Toplam blog
: 116
: 45
Kayıt tarihi
: 15.12.18
 
 

Nesrin Sürer Kimdir? Eğitimimi Almanya'da International Cosmetic College Baron von Pechmann'da aldı..